1e persbericht van dinsdag 9 augustus 2005

Eindhoven 09-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt auto-inbrekers aan

* Op de Fellenoord is maandag om 19.35 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beveiligingspersoneel van de TU/e had gezien dat de man bezig was in te breken in een auto die op het TU/e-terrein geparkeerd stond. De politie werd gewaarschuwd. De man had zich verstopt in een parkeergarage aan de Fellenoord. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

* Maandag om 21.00 uur is op de Echternachlaan een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor op de Luxemburglaan de ruit van een geparkeerde auto ingeslagen hebben. Een getuige zag dat, belde de politie en gaf een goed signalement door. De inbreker voelde zich betrapt en vluchtte. Op de Echternachlaan vond de politie hem. Hij is de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw betast

Op het Fellenoordpad is maandag tussen 20.00 en 20.30 uur een 19-jarige Eindhovense vrouw door een man betast. De vrouw kwam vanaf het station en liep naar huis. Een negroïde man kwam achter haar aan en kneep haar in haar billen. Daarna raakte hij ook haar borsten aan. De man droeg donkere kleding, had in het bovengebit een gouden tand, had dreadlocks en een ingevallen gezicht. Hij reed op een blauwe fiets, waarschijnlijk een mountainbike. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844.

Eindhoven: Jongens gooien molotovcocktail naar meisjes

Enkele jongens hebben maandag tussen 17.30 en 17.45 uur een molotovcocktail naar twee Eindhovense meisjes van 10 en 12 jaar oud gegooid. Dat gebeurde in de fietserstunnel onder het Kastelenplein. De meisjes fietsten daar toen plotseling achter hen een fles kapot viel en in brand vloog. De meisjes zagen enkele jongens weglopen. De meisjes, die niet gewond raakten maar wel geschrokken waren, fietsten naar huis. Hun vader heeft de scherven gevonden en aan de politie gegeven. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844.

Eindhoven: Inbrekers op de vlucht

De politie kreeg dinsdagochtend een melding van een inbraak in een woning aan de Ambachtslaan en ging direct ter plaatse. Op de hoek Ambachtslaan Klokkenmaker zagen de agenten drie verdachte personen staan die de benen namen bij het zien van de politie. De agenten hebben de mannen door diverse brandgangen achtervolgd. Ook is met politiehonden in de buurt gezocht. Helaas ontbreekt tot op heden elk spoor van de verdachten. Een ruit van de voordeur van de woning werd vernield. De daders hebben geen kans gehad om naar binnen te gaan.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na wegnemen geld

Op het kermisterrein aan de John F Kennedylaan zijn dinsdag rond 19.10 uur twee jongens van 15 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van ruim dertig euro uit een geldkistje van een bewaakte fietsstalling bij het kermisterrein. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn beiden door hun ouders opgehaald. Tegen de twee jongens wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Inbraak in sportcomplex

In een sportcomplex aan de Sportlaan is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Een raam aan de achterkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Het is vooralsnog onduidelijk wat werd weggenomen.

Veldhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Zandoerleseweg is maandagavond rond 21.40 uur een 51-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van 2,00 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.