PGGM


J.C.Flowers & Co. LLC

P E R S B E R I C H T

Dit is een gezamenlijk persbericht van NIBCapital, ABP, PGGM en J.C. Flowers & Co. LLC. Op dit bericht wordt een nadere toelichting gegeven door Michael Enthoven, Roderick Munsters en Christopher Flowers tijdens een persconferentie op 9 augustus 2005 om 11.00 uur in Amsterdam Hilton, Apollolaan 138, Amsterdam.

9 augustus 2005

ABP EN PGGM BEREIKEN OVEREENSTEMMING MET INVESTEERDERSGROEP GELEID DOOR J.C. FLOWERS & CO. LLC OVER VERKOOP NIBCAPITAL

De Nederlandse pensioenfondsen ABP en PGGM hebben overeenstemming bereikt met een internationale groep investeerders onder leiding van J.C. Flowers & Co. LLC over de verkoop van alle aandelen van NIBCapital. ABP en PGGM houden nu elk 50% van de aandelen NIBCapital. De overeenkomst wordt vanochtend getekend en is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de verschillende toezichthoudende instanties. De formele overdracht van de aandelen wordt verwacht voor het einde van dit jaar. De opbrengst van de verkoop van NIBCapital bedraagt EUR 2,1 miljard (incl. EUR 0,3 miljard dividend per april 2005).

ABP en PGGM hebben besloten, in goed overleg met en op voordracht van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van NIBCapital, de onderneming te verkopen aan de investeerdersgroep geleid door J.C. Flowers & Co. LLC. Ook de Ondernemingsraad van NIBCapital heeft een positief advies uitgebracht. Dit markeert de afronding van het strategisch onderzoek dat in de tweede helft van 2004 door de Raad van Bestuur van NIBCapital is geïnitieerd. J.C. Flowers & Co. LLC en het door hen geleide consortium van ambitieuze financiële instellingen ondersteunen:

1. de groei van het bestaande businessmodel van NIBCapital;
2. het uitbouwen van de client franchise van NIBCapital;
3. het behoud van de onafhankelijke marktpositie van NIBCapital in de Noordwest Europese markt;
4. een ondernemende werkomgeving voor alle medewerkers van NIBCapital.

Michael Enthoven blijft voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBCapital en er zullen geen wijzigingen plaatsvinden in de Raad van Bestuur. Een nieuwe Raad van Commissarissen zal naar verwachting worden benoemd zodra de formele overdracht van de aandelen heeft plaatsgevonden. De nieuwe formele eigendomsstructuur van NIBCapital zal tezijnertijd worden bekendgemaakt. NIBCapital blijft haar financiële resultaten rapporteren op kwartaalbasis.

Statement van Michael Enthoven, Voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBCapital "Ik ben zeer verheugd dat NIBCapital een onafhankelijke Merchant Bank blijft, met een focus op het middensegment van de Noordwest Europese markt. Dat is goed nieuws voor onze cliënten en medewerkers, nu en in de toekomst! Met J.C. Flowers & Co. LLC en het consortium van financiële instellingen hebben we een ambitieuze groep aandeelhouders gevonden die de groei van ons business model ondersteunt en ons in staat stelt voort te gaan in de strategische koers die we voor onszelf hebben uitgezet."

Statement van Else Bos, Hoofddirecteur Investments van PGGM "De acquisitie van NIBCapital in 1999 had een tweeledig doel: een gezond rendement en een succesvol gezamenlijk optreden op een paar specialistische gebieden als private equity en complexe financieringsconstructies. Beide doelen zijn gerealiseerd. Met de verkoop wordt een periode van zorgvuldig onderzoek afgesloten naar de best mogelijke optie voor de verdere groei van NIBCapital. Deze transactie levert voor ons als aandeelhouders een goed rendement op en ondersteunt bovendien de ambities van de onderneming."

Statement van Roderick Munsters, Hoofddirecteur Investments van ABP "Wij zijn ingenomen met de inspanningen van management en medewerkers van NIBCapital om maximale waarde te creëren voor ons als aandeelhouders. Het management van NIBCapital heeft dan ook onze volledige steun gekregen bij hun initiatief om de opties voor groei te onderzoeken. Om haar groeiambitie waar te maken heeft NIBCapital toegang tot additioneel kapitaal nodig. We zijn blij dat NIBCapital nu de gelegenheid heeft om een succes te maken van de volgende fase in het realiseren van de ambities met hulp van J.C. Flowers & Co. LLP en zijn consortium."

Statement van J. Christopher Flowers, Chairman van J.C. Flowers & Co. LLC "De sterke naam en de goede marktpositie van NIBCapital zijn ondersteund door een uitstekende performance in de laatste jaren. Wij onderschrijven volledig de plannen en strategische richting van het management en wij menen dat de medewerkers van NIBCapital een belangrijke asset zijn."

Goldman Sachs iss financieel adviseur voor NIBCapital, Morgan Stanley & Co. Limited voor ABP and PGGM, en ABN Amro voor J.C. Flowers & Co. LLC in verband met deze transactie.

/ / / / / / /

Profiel NIBCapital
NIBCapital is een onafhankelijke private Merchant Bank gefocused op het mid-market segment in Noordwest Europa met een wereldwijd distributienetwerk. Het business model van NIBCapital als Merchant Bank biedt innovatieve corporate finance, risicomanagement en structured investment oplossingen. Cliënten zijn corporates, financiële instellingen, institutionele investeerders en family offices. De Bank heeft kantoren in Den Haag, Londen, Brussel, Frankfurt, Greenwich (US), Singapore, en Curaçao en vertegenwoordigingen via strategische partnerships in New York en Zürich.

Profiel ABP
Stichting Pensioenfonds ABP (ABP) is een pensioenfonds voor werkgevers en werknemers werkzaam in overheid- en onderwijs gerelateerde instanties in Nederland. ABP heeft 2,5 miljoen cliënten met EUR 180 miljard belegd vermogen. Dit maakt ABP het tweede pensioenfonds wereldwijd.

Profiel PGGM
PGGM is een verplicht, collectief pensioenstelsel dat is opgezet in samenwerking met werkgevers en werknemers in de sociale- en gezondheids sectoren gebaseerd op het solidariteitsprincipe. Het PGGM Extra Pensioen maakt hier onderdeel van uit. PGGM heeft 1,8 miljoen cliënten en heeft EUR 65 miljard belegd vermogen.

Profiel J.C. Flowers & Co. LLC
J.C. Flowers & Co. LLC, met kantoren in New York en Londen, is een investment adviseur voor J.C. Flowers I LP, dat een investeringsfonds is met een volledige focus op de financiële service sector. Het fonds heeft meer dan USD 900 miljoen commitments van financiële en strategische investeerders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NIBCapital
Hans Rijnberg
Tel. +31 (0)70 342 59 05
Web www.nibcapital.com

ABP
Michel Meijs
Tel. +31 (0)45 579 81 00
Web www.abp.nl

PGGM
Martin van den Akker
Tel. +31 (0)30 277 87 02
Web www.pggm.nl

The information contained herein is not for publication or distribution to persons in the United States of America. Any securities referred to herein have not been and will not be registered under the U.S. Securities Act of 1933, as amended (the "Securities Act"), and may not be offered or sold without registration thereunder or pursuant to an available exemption therefrom. Any offering of securities to be made in the United States would have to be made by means of an offering document that would be obtainable from the issuer or its agents and would contain detailed information about the issuer of the securities and its management, as well as financial information. Neither this document nor the information contained herein constitutes an offer to sell or the solicitation of an offer to buy any securities. These materials do not constitute an offer of securities for sale in the United States; the securities may not be offered or sold in the United States absent registration or an exemption from registration. No money, securities or other consideration is being solicited, and, if sent in response to the information contained herein, will not be accepted.


---- --