Rijn & Venen 12.00 uur

Utrecht 09-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Controle busbaan

MIJDRECHT Maandagmiddag 8 augustus controleerde de politie van 15.30 tot 16.30 uur bij de busbaan aan de provinciale weg N201. Het verkeer op de N201 wordt wegens wegwerkzaamheden omgeleid en de busbaan is alleen voor openbaar vervoer en hulpdiensten te gebruiken. Dit staat duidelijk aangegeven. De politie bekeurde 7 automobilisten die niet de omleiding volgden, maar de busbaan gebruikten.

Nepvuurwapen

WOERDEN Maandagavond 8 augustus kreeg de politie de melding dat een jongen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de Kievitstraat had gestaan.

Omstreeks 19.55 uur zagen voorbijgangers een groepje jeugd staan, waarvan één jongen een wapen in zijn broeksband had gestoken. De politie ging ter plaatse en trof de jeugd aan. Een 15-jarige jongen uit Woerden gaf aan dat hij inderdaad een nepvuurwapen in zijn bezit had, maar dat dit inmiddels thuis lag. De jongen verklaarde het wapen op een markt in het buitenland te hebben gekocht en wist niet dat dit illegaal was. Het wapen is in beslag genomen ter vernietiging.