Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 09-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden bij een winkel aan de St. Jacobsstraat voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel werd gealarmeerd doordat omstreeks 17.45 uur het alarmpoortje afging. Bij de uitgang werd een 67-jarige man uit Hilversum aangehouden. De man had een speciale tas bij zich waarin hij inmiddels voor ruim

350,= aan parfum had verstopt. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie op de Genestetstraat een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 15.30 uur zagen getuigen dat twee mannen ter hoogte van de Hasebroekweg een ruit van een geparkeerd voertuig hadden ingeslagen en uit de auto een tas hadden weggepakt. De politie ging ter plaatse maar trof geen verdachte meer aan. Volgens getuigen waren de verdachten weggelopen in de richting van de stad. Ter hoogte van de Goeverneurstraat zagen de agenten het tweetal lopen.

Bij het zien van de politie renden de verdachten ieder in een andere richting weg. Uiteindelijk kon de politie één van de verdachten, een 20-jarige man uit Utrecht, op de Genestetstraat aanhouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie gaat nog op zoek naar de tweede verdachte.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Op de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed was.

Tijdens de surveillance spraken agenten een man aan die zijn auto onder een afdak aan de St. Jacobsstraat had geparkeerd. De 46-jarige man uit Utrecht werd gevraagd om zijn auto te verwijderen. Op het moment dat zij de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht en vroegen de man een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 800 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur het bureau weer verlaten.

Onder invloed zonder rijbewijs

UTRECHT Maandagmiddag 8 augustus werd een man aangehouden voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

De man werd omstreeks 14.00 uur aangesproken door surveillerende agenten omdat hij met zijn auto op de stoep stond. De agenten vroegen hem zijn auto elders te parkeren en roken op het moment dat ze hem aanspraken een sterke alcohollucht. De man moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 1160 ug/l in zijn lichaam had. Een rijbewijs viel niet in te vorderen, want dat was eerder al gebeurd wegens rijden onder invloed. Proces-verbaal is opgemaakt.

Controle bij bussluis
UTRECHT Maandagmorgen 8 augustus hield de politie van 09.30 tot 10.30 uur een controle bij de bussluis op de Rijksstraatweg. In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven. Een deel daarvan was voor automobilisten die ondanks een verbodsbord en de mogelijkheid andere routes te gebruiken, toch de bussluis gebruikten. Een deel van de bekeuringen werd geschreven voor het niet dragen van de autogordel.