Heuvelrug 12.00 uur

Utrecht 09-08-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Venten zonder vergunning

VEENENDAAL Maandagmorgen 8 augustus kreeg de politie de melding dat twee mannen eieren en kippen aan het verkopen waren aan De Palmen Grift. Ter plaatse troffen de gewaarschuwde agenten twee mannen, van 64 en 73 jaar oud en afkomstig uit Renswoude, aan. Buurtbewoners verklaarden dat de mannen langs de deuren waren gegaan en hun waar te koop hadden aangeboden. Dit mag niet zonder vergunning en dus hebben de mannen een bekeuring gekregen.

Onder invloed

AMERONGEN In de nacht van maandag op dinsdag 9 augustus werd een bromfietsbestuurder aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen de 29-jarige bestuurder uit Amerongen om
01.25 uur rijden op de Koningin Julianalaan. Zij besloten de bestuurder te onderwerpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. Hieruit bleek dat de man 510 ug/l in zijn lichaam had. Naast het uitreiken van een rijverbod van 5 uur, maakten de agenten tevens proces-verbaal op.

Geweld

LEERSUM In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 augustus werd een 24-jarige verdachte van mishandeling aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat de beveiliging van een camping aan de Scherpenzelseweg een man had aangehouden die met een slagwapen een mishandeling had gepleegd. Een 19-jarige man uit Delft deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde door de 24-jarige man uit Alkmaar in zijn nek te zijn geslagen. De politie kon de man overnemen en heeft hem ingesloten op het politiebureau. De zaak is in onderzoek.