FloraHolland


Weekbericht week 31: vestiging Rijnsburg

FloraHolland vestiging Rijnsburg
Enkele weken geleden hebben we de hoop uitgesproken dat augustus betere prijsvorming zou kennen dan het jaar ervoor. De eerste week van augustus betekent in dit opzicht een goede start. Was de cumulatieve groei in week 30 nog 6,7 procent, in week 31 stegen we naar 7,1 procent. Koel weer in west Europa en beperkte aanvoer voor de tijd van het jaar zorgt voor een prima prijsvorming. Vraag en aanbod zijn goed op elkaar afgestemd.

Tot en met donderdag schommelde de middenprijs tussen de 0,17 en 0,18. Vrijdag liep de middenprijs op naar 0,20 om gemiddeld uit te komen op 0,18. Ten opzichte van de week ervoor is dit bijna 0,01 lager bij een aanvoer van bijna 28 miljoen stelen en dat is een goede 1 miljoen stuks meer dan de week ervoor. Vorig jaar lag in dezelfde week de middenprijs op een magere 0,135.

Van de Nederlandse grootbloemige Rozen stonden er in week 31 een kleine 3,9 miljoen voor de klok. Van de Nederlandse totale aanvoer was dit 17,6 procent. Vergeleken met de voorafgaande week was dit een half miljoen stelen meer. De middenprijs was lager dan in week 31, maar nog altijd beduidend hoger dan dezelfde week van 2004. De meeraanvoer ten opzichte van week 30 is terug te vinden in het gehele assortiment.

De grootste aanvoerder uit Kenia op vestiging Rijnsburg voert vanaf de komende periode, naast Rozen, weer Zantedeschia aan. Na aanloopproblemen is de teelt en kwaliteit dusdanig onder controle, dat weer gestart wordt met regelmatige aanvoer van bekende, goede kwaliteit! Het assortiment bestaat uit onder andere 'Black Magic', 'Cameo', 'Mango', 'Pink Persuasion', 'Captain Romance' en 'Captain Volante'. Volgende week staan er in de showruimte diverse cultivars opgesteld.

Week 32 ziet er aan het begin veelbelovend uit met een middenprijs op maandag van 0,21. In 2004 lag de middenprijs in dezelfde week op 0,12. Dat was toen de slechtste week van het jaar. Nu wordt een veel positiever beeld verwacht.


---