Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BWise zet Nieuwe Compliance Standaard met BWise 3.1.1 Product Release

Grensverleggende oplossing combineert IT Governance en Corporate Governance voor volledige Internal Control

Den Bosch, 9 augustus 2005 - BWise, een toonaangevende leverancier op het gebied van compliance en enterprise risk management software, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwste release van haar product suite, BWise 3.1 Service Pack 1. Deze release van de BWise 3.1 product suite biedt het meest uitgebreide internal control en risk management raamwerk dat momenteel beschikbaar is, met een volledig geïntegreerde IT- en Corporate Governance oplossing. De flexibele oplossing ondersteunt in het voldoen aan essentiële vereisten van wet- en regelgeving zoals Sarbanes-Oxley (SOX) en BASEL II.

Nieuwe features en functionaliteiten

BWise 3.1.1 bouwt verder op de kernfunctionaliteit van de baanbrekende BWise internal control en risk management oplossing bestaande uit de volgende componenten:


· documentatie van o.a. doelstellingen, processen, risico's en controls voor alle aspecten van compliance and risico management


· control testing


· risico assessments


· procesdocumentatie en -management


· continue control monitoring en performance management

De nieuwe features en functies bevatten vele additionele verbeteringen die de gebruikersbeleving sterk verhogen, zoals:


· management dashboards en best-practice rapportages


· verbeteringen in issue en task management


· hyperlinks in geformatteerde teksten

Naast de al ondersteunde westerse talen, ondersteunt de nieuwe versie ook "double-byte" talen zoals eenvoudig en traditioneel Chinees en Japans. De labelvertalingen in deze talen zijn direct beschikbaar, andere talen kunnen op verzoek toegevoegd worden.

IT Governance

Naast bovengenoemde features en functionaliteiten is IT Governance in deze release volledig geïntegreerd. Dit is een domein dat steeds meer aan belang wint, met applicaties die vele bedrijfsprocessen ondersteunen, naast processen en controls, gedefinieerd door standaarden als CobiT, COSO en ITIL.

BWise biedt nu ook uitgebreide documentatie, testing en risico assessment mogelijkheden voor IT systemen en componenten- geheel geïntegreerd met de onderliggende bedrijfsprocessen.

"Met deze nieuwe release van de BWise product suite zijn we de marktuitdaging aangegaan om te zorgen voor een gedegen integratie van IT controls met Corporate Governance", zegt Luc Brandts, Chief Technology Officer en mede-oprichter van BWise. "Daarbij hebben we een belangrijke stap gezet om onze klanten te ondersteunen in de roll-out van hun wereldwijde implementatie door toevoeging van meertalige ondersteuning. Onze laatste product release versterkt onze mogelijkheid om compliance activiteiten te stroomlijnen, kosten te reduceren en de kwaliteit te verhogen van uitgebreide ERM en compliance inspanningen".

De nieuwe release is beschikbaar vanaf begin augustus 2005.

# # #

Over BWise
BWise is een wereldwijde leider in compliance en enterprise risk management software, met een sterke basis in business process management. BWise, opgericht in 1994, levert oplossingen die zich in de praktijk hebben bewezen en die organisaties in staat stellen "in control" te zijn. Door het inzichtelijk maken van bedrijfsverantwoordelijkheden; door het vergroten van de financiële, strategische en operationele efficiëntie; en door het optimaliseren van business performance en ROI.

BWise heeft een stevige positie in de compliance markt ontwikkeld met kickstart-templates voor SOX, Basel II, SAS70, COSO en CobiT en andere regelgeving. BWise heeft meer dan 1.200 klanten in meer dan 80 landen wereldwijd, zoals AEGON, VNU/AC Nielsen, Toronto Dominion Bank Financial Group, TNT, Connexxion, Crucell en 125.000 gebruikers in bijna alle marktsectoren.

Ingezonden persbericht