Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 9 augustus 2005

PERSBERICHT

Jack Hubbard ook coach bij Nederlands honkbalteam tijdens WK

Jack Hubbard zal ook tijdens het WK honkbal in Nederland bondscoach Robert Eenhoorn ter zijde staan. Hubbard zal, net als op het succesvolle EK in Tsjechië, op het eerste honk coachen.

De Amerikaan vult de vacature op die was ontstaan na het vertrek van Steve Janssen. Janssen was tot en met het EK pitchingcoach. Zijn taken worden overgenomen door Brian Farley, die tijdens het EK benchcoach was.

Hubbard beschikt over een schat aan ervaring en was ondermeer eerste honkcoach in de Major League bij de Toronto Blue Jays en de St. Louis Cardinals. Bij de Cardinals diende hij onder manager Joe Torre, sinds 1996 de succesvolle manager van de New York Yankees. Hubbard is in dienst van de New York Yankees.

Eenhoorn heeft Maikel Benner, Jan Naterop (beiden Neptunus) en Denny Beljaards (Kinheim) laten afvallen uit de selectie. Sharnol Adriana (klaar in de Mexicaanse competitie) en Eugene Kingsale (onlangs ontslagen door de Baltimore Orioles) zijn toegevoegd aan de selectie. Ook Chairon Isenia heeft toestemming van zijn club de Tampa Bay Devilrays om aan het WK deel te nemen.