Politie Limburg-Noord

Politie doet onderzoek naar vermiste Irakese vrouw
Datum: 09-08-2005
Tijd bericht: 13:16
Plaats: Venlo
De politie doet onderzoek naar de vermissing van een 43-jarige Irakese vrouw die sinds 10 maart als vermist is opgegeven. De politie houdt inmiddels rekening met een misdrijf en heeft een rechercheteam op de zaak gezet.

De vrouw luistert naar de naam Amal Al-Bugreo. Zij woonde sinds eind vorig jaar samen met haar dochter van vier in Venlo op de Frans Halsstraat. In dat huis is de politie vandaag een uitgebreid technisch onderzoek gestart op zoek naar sporen van een eventueel misdrijf.

De vrouw woonde oorspronkelijk in Velzen maar is daar bij haar man weggegaan. Via Blijf van mijn Lijf kwam ze terecht in een woning aan de Frans Halsstraat in Venlo. Op 31 januari heeft ze haar dochter van de peuterspeelzaal in Venlo laten halen. Haar dochter is daarna niet meer op school teruggeweest. Vanaf begin februari ontbreekt elk spoor van de vrouw en haar dochtertje.

Toen de Irakese vrouw in maart als vermist werd opgegeven, heeft de politie haar gangen proberen na te gaan. Zo bleek dat zij een vakantie had aangevraagd bij de uitkeringsinstantie van 14 februari tot 1 maart. Begin februari heeft ze voor de laatste keer gebeld met haar GSM. De politie heeft via IND, haar bank, de jeugdzorg en diverse reisbureau's informatie verzameld om achter haar verblijfplaats te komen. Tot op heden heeft ook dat geen aanknopingspunten opgeleverd. Er is een internationale signalering door de politie opgemaakt.

De vrouw was op 10 februari samen met haar dochter te zien in Nova, in een reportage over eerwraak.

De politie is op zoek naar informatie die kan leiden tot opheldering van deze zaak. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief).