Ingezonden persbericht


Woonhuis met eeuwenoude mergelgroeve te koop op Marktplaats.nl

Kelder geeft toegang tot 22 meter diepe mergelgrot die in 2e Wereldoorlog diende als schuilkelder

Emmeloord, 9 augustus 2005 - Deze week is er op de Marktplaats Toppers pagina een heel bijzonder woonhuis te vinden, gebouwd op een ondergrond met een zeer lange historie. Onder de woning bevindt zich namelijk een eeuwenoude groeve op 22 meter diepte van waaruit vroeger mergel werd gewonnen.

Vanuit de kelder leidt de huidige trap, welke dateert uit 1889, naar de nog altijd stabiele en toegankelijke mergelgrot. De mergelgrot diende in de tijd van de Tweede Wereldoorlog als schuilkelder. In de grot is zelfs nog een opschrift uit die periode te bezichtigen: "Hier hebben wij geslapen terwijl de Jankees de Pruisen verjoegen."

De woning bevindt zich in Zussen, België, vlak over de grens bij Maastricht en wordt momenteel via Marktplaats aangeboden ter verkoop. De advertentie is te zien via de volgende url: http://www.marktplaats.nl/index.php3?url=/markt/koop/maastricht/930.htm Tevens is deze advertentie te zien op de Marktplaats Toppers pagina, een selectie van de meest opvallende & aparte advertenties op de site. Deze pagina wordt samengesteld uit alle rubrieken die op Marktplaats.nl aanwezig zijn en wordt wekelijks aangepast. Gebruikers kunnen suggesties voor de Topperspagina doorgeven aan Marktplaats. Hieruit wordt een selectie gemaakt van de 5 leukste, opvallendste, en gekke advertenties van dat moment. Zie ook marktplaatstoppers@marktplaats.nl.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.