Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (9/8)

OOSTERHOUT NB, 9 augustus 2005

Mannen opgepakt vanwege openstaande gevangenisstraffen

DONGEN: Gisterenmiddag heeft de politie omstreeks 17.00 uur op de Kanaaldijk Noord een 30-jarige man uit Vlissingen aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man moet nog acht dagen gevangenisstraf uitzitten. De politie trof de man aan na een melding dat er ter plaatse een persoon al enige tijd roerloos op de grond zou liggen. Bij controle bleek dat de man lag te slapen. De agenten maakten hem wakker en controleerden zijn personalia bij de meldkamer, waarna bleek dat hij nog twee onherroepelijke vonnissen had open staan.

WAALWIJK: Vandaag is op de Kasteellaan omstreeks 12.00 uur een 44-jarige inwoner van Waalwijk aangehouden nadat bij de controle van zijn personalia bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 21 dagen moet uitzitten.

Spullen illegale kampeerder in bewaring genomen

DORST: Gisterenmiddag heeft een medewerker van Staatsbosbeheer in samenwerking met de politie de spullen van een illegale kampeerder in bewaring genomen. Nabij de Moerkensdreef had de boswachter in een bosperceel een tentje aangetroffen met daarin een luchtbed. Ook hing er kleding te drogen. De eigenaar van deze spullen was niet aanwezig. Hierop zijn de spullen meegenomen. De eigenaar kan als hij zich meldt een boete tegemoet zien van 95 euro.

Politie onderzoekt inbraken

OOSTERHOUT: Maandagmiddag is tussen 12.00 en 16.00 uur ingebroken in een woning aan de Peppelbeemd. Er is een onder meer een laptop gestolen. Vermoedelijk is de dief over een poort geklommen waarna hij een raam op de eerste verdieping wist te bereiken welke op een kier stond. Hierlangs heeft hij de woning kunnen inklimmen.

Politie Werkendam controleert op autogordels

WERKENDAM/RIJSWIJK/WIJK EN AALBURG: De politie heeft maandagmiddag op drie verschillende plaatsen een verkeerscontrole gehouden die vooral gericht was op het dragen van autogordels. Er werden 10 bestuurders bekeurd. Zij kregen elk een boete van 45 euro. Daarnaast kreeg een verkeersdeelnemer een bon vanwege het overtreden van de maximumsnelheid. Ook werd een bestuurder bekeurd omdat aan de auto geen kentekenplaat aan de achterzijde bevestigd was. De controles vonden plaats op de Sportlaan te Werkendam (5), de Veldweg in Rijswijk 91) en de Polstraat te Wijk en Aalburg (4).

Oosterhoutse politie slingert 107 snelheidsovertreders op de bon

OOSTERHOUT: Gisterenmiddag heeft de Oosterhoutse politie op drie plaatsen in de stad een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 107 overtredingen vastgelegd. De controles vonden plaats op de St. Antoniusstraat (29), Het Goorke (38) en de Oude Veerseweg (40). De hoogst gemeten snelheid was op de Oude Veerseweg. Hier reed een automobilist 124 km/uur terwijl ter plaatse 80 is toegestaan. Enkele bewoners van het Goorke toonden zich zeer tevreden met de controles. Zij vinden dat de politie ter plaatse streng moet optreden.

14-jarige jongen op bromfiets

WOUDRICHEM: De politie zag gisterenavond omstreeks 20.00 uur op de Burg. Van Rijswijkstraat een knaap op een bromfiets rijden zonder helm. De bestuurder probeerde de agenten kwijt te rijden door een achteraf paadje op te rijden. Helaas voor hem bleef hij in het gras en de modder steken. De knul bleek 14 jaar te zijn. Hij kreeg verder nog een bekeuring omdat hij geen bromfietscertificaat had en het voertuig ook niet verzekerd was. Verder is een praatje met de ouders gemaakt. Zij besloten de bromfiets met een slot vast te leggen.

Opnieuw vernielingen bij school

OOSTERHOUT: Opnieuw zijn er gisteravond vijf ruiten vernield van een school aan de Kruidenlaan. De school kampt al enkele weken met regelmatig terug kerende vernielingen. De Oosterhoutse politie surveilleert extra bij deze school en heeft er ook gepost. Deze actie heeft de vernielingen echter niet kunnen voorkomen. De politie heeft van enkele in de buurt rondhangende jongeren de personalia vastgelegd. Ook is met enkele buurtbewoners gesproken die een oogje in het zeil houden.

Politie krijgt meldingen oplichtingpraktijken na TV-uitzending

OOSTERHOUT: De politie van het district Oosterhout heeft na de uitzending van Hart van Nederland van gisteravond diverse telefoontjes gekregen van burgers gekregen die reageerden op het item waarin oplichtingpraktijken aan de kaak werden gesteld. De oplichters bellen willekeurige mensen en houden hen in het Engels voor dat zij een mooie reis gewonnen hebben. Wel moeten daarvoor de creditcard gegevens worden verstrekt. De meldingen kwamen onder meer uit Oosterhout, Waalwijk, Kaatsheuvel, Wijk en Aalburg en Waspik. Vanmiddag werd bekend dat een 48-jarige vrouw uit Raamsdonk het slachtoffer is geworden van deze oplichtingtruc. Van haar rekening is inmiddels 723 euro afgeschreven. De Oosterhoutse politie sluit zich aan bij eerder gegeven waarschuwingen om nooit je bank (pincode) en creditcard gegevens via de telefoon bekend te maken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Waalwijker gearresteerd na vernieling

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.10 uur op de Stationsstraat een 29-jarige man uit Waalwijk aangehouden nadat hij met stoeptegel een ruit van een woning aan de Margrietstraat had ingegooid. De politie kon de man arresteren na een onderzoek ter plaatse. De verdachte gaf de vernieling toe, hij was kwaad geworden op zijn vriendin die daar woont. De politie maakt proces-verbaal op.

Opnieuw kledingcontainer in brand in Dongen

DONGEN: Vannacht is op het Looiersplein achter een supermarkt een kledingcontainer in brand gestoken. De vrijwillige brandweer van Dongen heeft het brandje geblust. De daders zijn niet aangetroffen. Ook vorige week werd brand in een van de twee kledingcontainers gesticht.

Kratjesdief aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: Vanmorgen heeft de politie van het team Waalwijk omstreeks 08.30 uur na een melding van een stadswacht een 26-jarige inwoner van die plaats op de Els aangehouden omdat hij enkele kratten met statiegeldflessen had weggehaald bij een zaak aan de Stationsstraat. Hij had de gestolen kratten, 4 x Jupiler, 3 x Grolsch, en 1 krat Cola ingeleverd bij een supermarkt en daar bijna 30 euro voor ontvangen. De man gaf de diefstal toe. Hij verklaarde ontwenningsverschijnselen te hebben en het geld nodig had om drugs te kopen.

Winkeldieven slaan hun slag in Genderen

GENDEREN: Bij een winkel aan de Hoofdstraat hebben winkeldieven vrijdagmiddag toegeslagen. In een onbewaakt moment hebben twee dieven kans gezien het slot van een vitrinekast te forceren en daaruit 5 videocameras en drie digitale fotocameras te stelen. Het zou gaan om twee mannen in de leeftijd circa 20 a 25 jaar, beiden met kort stekelig haar.

17 bekeuringen bij verkeerscontrole in Drimmelen

DRIMMELEN: De politie heeft vanmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Sluizeweg in Drimmelen. Er werd gecontroleerd op de maximum snelheid (60 km /uur) en andere verkeerszaken. Er zijn 9 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km / uur.

De resultaten zijn:
Het niet dragen van de
autogordels
5

-Het niet kunnen tonen van een geldig
rijbewijs 1

-Het geven van signalen aan het tegemoet komend verkeer 1
-overtreden
maximumsnelheid 9

Tevens werd een 47-jarige man uit Made betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies circa 1 promille (425 ugl).

Auteur: Willem van Hooijdonk