Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 9 augustus

Alkmaar 09-08-2005 - 14.30

Diefstal aanhanger met aggregaat

Kolhorn, maandag 8 augustus 2005.

Maandag werd aangifte gedaan van diefstal van een aanhanger waarop een aggregaat stond. De aanhanger stond geparkeerd op de Torenstraat en was daar neergezet ten behoeve van de nachtmarkt. Zaterdagmiddag bleek de aanhanger met aggregaat te zijn verdwenen. De aanhanger is van het merk Anssems en is grijs van kleur. Het aggregaat is van het merk Stamfoad en is wit van kleur.

Roestvrijstalen palen gestolen

Callantsoog, maandag 8 augustus 2005.

Maandag werd aangifte gedaan van de diefstal van 10 roestvrijstalen palen die als erfafscheiding dienden van een woning aan de Zwarteweg. De diefstal moet hebben plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De palen zijn 1,5 tot 2 meter lang.

Man aangehouden na bedreigingen met mes

Hoorn, maandag 8 augustus 2005.

Maandagmiddag is een 46-jarige man uit Hoorn aangehouden in een winkelpand aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg. De man had kort daarvoor twee mannen bedreigd met een mes. Aanleiding van de bedreigingen was het feit dat één van de bedreigde mannen een relatie zou hebben met de ex van de verdachte. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog voor een groot aantal overtredingen stond gesignaleerd. Hij is in verzekering gesteld.

Illegale vreemdelingen aangetroffen

Alkmaar, maandag 8 augustus 2005.

Tijdens een routinecontrole van medewerkers van de Vreemdelingenpolitie werd een 36-jarige man, zonder bekende woon- of verblijfplaats met een Chinese nationaliteit, aangetroffen in een keuken van een horecabedrijf aan de Herenweg. De man was aan het werk en beschikte niet over de benodigde papieren en verbleef illegaal in Nederland. Hij is in bewaring gesteld in afwachting van zijn uitzetting. Tegen de eigenaar van het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na beroving

Den Helder, maandag 8 augustus 2005.

Maandagavond is een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden op het Julianaplein. Kort daarvoor had de man een greep gedaan in de kassa van een horecabedrijf aan het Bernhardplein en een klant onder bedreiging geld afgenomen. De man kwam het bedrijf binnen en bedreigde een klant met een mes. Het slachtoffer was juist bezig met afrekenen. De verdachte griste het geld uit haar hand. Vervolgens bedreigde hij een medewerkster van het bedrijf en haalde geld uit de kassa. Hierna verliet de man het pand. Een getuige volgde de verdachte en kon de politie vertellen waar hij zich bevond waarop de man kon worden ingerekend. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.

Heerhugowaard, dinsdag 9 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag reed een 20-jarige inwoner van Waarland als bestuurder van een personenauto over de Provincialeweg. Mogelijk door overmatig alcoholgebruik verloor hij op een gegeven moment de macht over het stuur, sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Tijdens een blaastest blies de bestuur 475 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bestuurder bleef ongedeerd, zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Callantsoog, dinsdag 9 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Callantsoog aangehouden op de Voorweg. Bij controle bleek dat de man een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies 730 ug/l., ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd. Een 18-jarige jongen uit Den Helder bemoeide zich met de afhandeling van het onderzoek. Hij uitte een aantal beledigingen in de richting van de agenten en reed vervolgens weg. Hij werd verderop aangetroffen en aangehouden. Later in de nacht is hij, na te zijn gehoord, weer in vrijheid gesteld.

Drie mannen aangehouden op kermisterrein

Hoorn, dinsdag 9 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn drie mannen van 19, 24 en 46 en afkomstig uit respectievelijk Blokker, Hoorn en Amsterdam aangehouden. De aanhoudingen werden verricht op het Kerkplein. Twee kermisbezoekers waren in gevecht geraakt met een bewaker van de kermis, de aangehouden Amsterdammer. Het is niet duidelijk geworden waarom zij met elkaar in gevecht raakten. Ook nadat de politie de vechtersbazen uit elkaar hadden gehaald bleven ze elkaar opzoeken en bedreigen. Hierop zijn de drie mannen aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Geld gestolen uit bedrijf.

Heerhugowaard, dinsdag 9 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Middenweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. De eigenaar van het bedrijf kon nog niet precies aangeven water er is weggenomen. Wel miste hij een onbekende hoeveelheid geld.

Diefstal auto

Castricum, dinsdag 9 augustus 2005.

Tussen maandagmiddag 17.30 en dinsdagmorgen 06.50 uur werd een auto gestolen vanaf de Walingstuin. De gestolen auto is van het merk Mazda, type 323 coupé. De auto is rood van kleur en voert het kenteken RT-XT-67.