Ingezonden persbericht


Internet Security Systems introduceert Managed and Monitored Firewall Service voor bedrijven van elke omvang

Brede platformondersteuning en gelaagde serviceniveaus voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen

Capelle a/d IJssel, 9 augustus 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert nieuwe componenten voor zijn Managed and Monitored Firewall Service. Hiermee versterkt het bedrijf zijn leiderspositie op het gebied van Managed Security Services. ISS heeft de mogelijkheden van zijn Managed Firewall Service, die een groot aantal firewalls van diverse leveranciers ondersteunt, verder verbeterd. Bovendien ontwikkelde de organisatie een gelaagd servicemodel dat speciaal afgestemd is op de prijs- en servicebehoeften van kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Door de nieuwe prijsstructuur kunnen klanten al vanaf 300 euro per maand gebruikmaken van Managed and Monitored Firewall Service.

De Managed and Monitored Firewall Service van ISS biedt 24x7x365 real-time beheer van firewalls en levert op maat gesneden bescherming tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen. De leverancieronafhankelijke benadering van ISS beschermt eerdere investeringen van klanten. Klanten profiteren hiermee maximaal van de technologische innovaties van hun firewall-leverancier. Tegelijkertijd beschikken ze over extra efficiency en de kostenbesparingen van de ISS Managed Services. Naast zijn eigen firewalls beheert ISS ook firewall-producten van Check Point, Cisco Systems en Juniper Networks/NetScreen.

"Een belangrijk deel van de markt bevindt zich in een status quo waarbij Managed Firewall Services niet innoveren en dus niet tegemoetkomen aan de veranderende eisen en wensen van klanten", zegt Michael Gallagher, Director Managed Security Services EMEA bij Internet Security Systems. "ISS bepaalt een nieuwe standaard in de markt door zijn aanbod volledig af te stemmen op de specifieke behoeften van uiteenlopende organisaties."

Naast het gelaagde prijsmodel zijn andere belangrijke mogelijkheden: o naadloze toegang tot de beveiligingskennis van het X-Force onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS; o gebundeld beheer van kwetsbaarheden;
o monitoring van beveiligingskwesties en real-time updates van de firewall-activiteiten; o uitgebreide VPN-ondersteuning voor nieuwe technologieën; o verbeterde SLA's voor aanpassingen in het geval van noodsituaties.

Meer informatie over ISS Managed and Monitored Firewall Service is te vinden via: http://www.iss.net/products_services/managed_services/managed_firewall.php.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.