Persberichten 08/08 middag

Regio 08-08-2005

Sassenheim Woninginbraak De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Hoofdstraat. De inbraak vond plaats op maandag 8 augustus tussen 07.30 en 12.30 uur. Uit de woning is een televisie, een playstation en een mobiele telefoon gestolen.

Katwijk Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 7 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N206. Het merendeel van de weggebruikers hield zich aan de hier geldende snelheid van 100 km/uur. Slechts 4,5% reed te hard. Deze overtreders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Rijnsburg/Katwijk Controle RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 5 augustus een verkeerscontrole gehouden op verschillende plekken in Rijnsburg en Katwijk. Gelet werd op het dragen van de brommerhelm, de gordel, op snelheid en op door rood licht rijden. Ook werden er blaastesten afgenomen op alcoholgebruik te controleren. Niemand bleek te veel te hebben gedronken. Wel kregen twee bromfietsers zonder helm een bekeuring van 55 euro, twee automobilisten zonder gordel een boete van 45 euro en één persoon kreeg een boete (95 euro) omdat hij door rood reed. Ook reden er drie personen te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuis.

Alphen a/d Rijn Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 5 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N11 ter hoogte van Alphen a/d Rijn. De meeste mensen hielden zich aan de maximumsnelheid van 100 km/uur op deze autoweg. Ongeveer 5% reed te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring per post.

Roelofarendsveen Geweld in het verkeer De politie is op zoek naar de bestuurder van een bromfiets van het merk Puch, donkerkleurig en voorzien van lichtkleurige fietstassen. De man werd op de rotonde Alkemadelaan, Sotaweg, Stationsweg, licht geraakt door een auto bestuurd door een 23-jarige man uit Roelofarendsveen. Deze had de bromfietser niet gezien. Door het tikje van de auto, kwam de bromfietser ten val. De man uit Roelofarendsveen bekommerde zich over de bromfietser. Echter toen hij hem was genaderd, stond deze op, deed zijn helm af en sloeg hiermee naar de Vener. De Vener die in het gezicht werd geraakt vond de situatie zo bedreigend dat hij instapte en wegreed. Op zijn werk belde hij de politie en deed aangifte.

Waddinxveen Politie vordert rijbewijs in De politie controleerde maandag 8 augustus rond 10.00 uur op de Henegouwerweg een 52-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De controle volgde op belletjes van weggebruikers dat hun medeweggebruiker slingerend over de weg reed en zij vermoeden dat deze dronken was. De man bleek inderdaad onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 1215 ug/ (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden De politie heeft maandagmorgen 8 augustus in Gouda drie vrouwen aangehouden. De vrouwen, een 21 en 22-jarige Goudse en een 22-jarige Zoetermeerse, worden er van verdacht met elkaar een 17-jarige Goudse te hebben mishandeld. Dit gebeurde op zaterdag 16 april jl. rond 16.40 uur in een videotheek aan de Herenstraat. De drie kwamen de zaak binnen om dvds terug te brengen. Plotseling ontstond onenigheid en werd de medewerkerster van de videotheek geslagen, gestompt, gebeten en gekrabt. Andere bezoekers van de videotheek moesten tussen beide komen. De drie vrouwen liepen vervolgens de zaak uit. De politie stelde een onderzoek in en wist de drie vandaag aan te houden. Zij zijn verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Inmiddels zijn zij weer op vrije voeten gesteld.

Krimpen a/d Lek Verkeerscontrole De politie controleerde op zaterdag 6 augustus de naleving van de geslotenverklaring op de Tiendweg. Drie automobilisten negeerden de geslotenverklaring en kregen daarvoor een bekeuring.

Schoonhoven Verkeerscontrole De politie controleerde op zondag 7 augustus van 17.00 tot 18.45 uur de naleving van de geslotenverklaring voor motorfietsen op de Lekdijk-West. Twee motorrijders kregen een bekeuring voor het negeren van deze verklaring. De politie hield de controle naar aanleiding van klachten van de dijkbewoners over het massaal negeren van de geslotenverklaring.

Lekkerkerk Snelheidscontrole De politie controleerde zondagavond 7 augustus het verkeer op snelheid op de C.G. Roosweg. Drie weggebruikers kregen een bekeuring voor het negeren van de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/h. Verder schreef de politie twee bekeuringen uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

--- einde berichten ---