Politie Zeeland


---


Z-5390-2005 Verdachte aangehouden

Naar aanleiding van vernielingen aan twee woningen in de Dijkstraat te Sas van Gent op maandagavond 8 augustus is een 21-jarige man uit Sas van Gent aangehouden.
Van beide woningen zijn er ruiten vernield.


W-5391-2005 Tas weggenomen

Maandagmiddag tussen 17.15 uur en 17.30 uur werd op de Langeviele in Middelburg de tas weggenomen van een vrouw uit Dordrecht.
In de tas zaten o.a. een gsm, bril en kleding.


O-5392-2005 Auto-inbraak

In de Irenestraat in Burgh Haamstede is tussen maandag 21.45 uur en dinsdag 08.45 uur ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werd de geluidsapparatuur weggenomen. Schadebedrag is onbekend.


W-5393-2005 Overval, Vlissingen

Vannacht rond 03.51 uur is een winkel aan de Papegaaienburg in Vlissingen overvallen.
Twee mannen met een donker getinte huidskleur en ongeveer 20 jaar oud, drongen rond genoemd tijdstip de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel met wapens. De winkel is doorzocht en er zijn diverse goederen, waarover de politie geen mededelingen doet, weggenomen. Hierna zijn de mannen weggerend, het is niet bekend in welke richting of wat voor manier. Het onderzoek is in volle gang. De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk, ondanks het late tijdstip, een en ander waargenomen hebben.


O-5394-2005 Diefstal velgen, Wolphaartsdijk

Van een geparkeerde personenauto aan de Sportweg in Wolphaartsdijk zijn vier lichtmetalen velgen weggenomen.
De auto stond geparkeerd achter een hek van een bedrijf en toch heeft/hebben de dader(s) kans gezien de velgen weg te nemen. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 17.45 uur gistermiddag en 9.15 uur vanmorgen. De totale schade bedraagt enkele duizenden euro's.


Z-5395-2005 Diefstal portemonnee, Cadzand

Vanmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur is een portemonnee met daarin enkele honderden euro's weggenomen vanuit een tas die op het strand stond.
Ook zat er computerapparatuur in de tas en verzorgingsartikelen. De eigenaar had de tas onbewaakt achtergelaten bij zijn handdoek.


O-5396-2005 Poging diefstal uit auto, Burgh Haamstede

In de Beatrixstraat in Burgh Haamstede is, in de nacht van maandag op dinsdag, ingebroken in een bedrijfsauto.
Mogelijk trof(fen) de dader(s) niet het gewenste gereedschap in de auto, want uit de auto is niet weggenomen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.