Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Randmeren - Controles op het water


Maandag zijn er diverse controles uitgevoerd op de randmeren bij Elburg en Harderwijk. In totaal zijn er 46 controles uitgevoerd. In totaal zijn er 17 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het vissen zonder visakte of visvergunning. En voor het niet compleet hebben van de verplichte uitrusting in boten.


Harderwijk - verkeersongeval


Een 63 jarige vrouw uit Harderwijk reed maandagavond omstreeks 18.55 uur over de Parallelweg komende uit de richting van de Melisstokenlaan. Op het kruispunt wilde zij links afslaan, zij liet daarbij twee jongens van 16 en een 17 jaar uit Harderwijk, die daar beiden op een scooter reden, niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. Beide jongens zijn licht gewond geraakt.


Harderwijk - Diefstal uit woning


In een woning aan de Stadsdennenweg is tussen zondagavond en maandagochtend ingebroken. De daders hebben een raamkozijn opengebroken en zijn op deze wijze het huis binnen gegaan. De daders hebben onder andere geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Harderwijk- Verkeerscontroles


Naar aanleiding van klachten uit de buurt over het negeren van het eenrichtingsverkeer heeft de politie maandagmiddag aan de Wethouder Jansenlaan een verkeerscontrole gehouden. Op deze plek heeft de politie één bestuurder bekeurd. Aan de Burg. De Meesterstraat en de Lorenzstraat zijn maandagmiddag snelheidscontroles gehouden. In totaal hebben 106 bestuurders te hard gereden. De hoogst gemeten snelheid was aan de Burg. De Meesterlaan 71 km/h en aan de Lorenzstraat 90 km/h bij beide straten geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/h/.


Putten- Rijden onder invloed


Een 29 jarige man uit Amersfoort is maandagmiddag even na 17.00 uur op de Oude Rijksweg aangehouden door de politie. Bij de man werd een blaastest afgenomen en hij is voor een ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man een promillage van 0,69 had. De man heeft een proces-verbaal gekregen.


Putten- Snelheidscontrole


De politie van Putten heeft op maandagavond een snelheidscontrole aan de Hoornsdam uitgevoerd. Zeven bestuurders hebben de maximum snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/pu terwijl de toegestane maximum snelheid 60 km/pu is.


Regio - u hebt een reis gewonnen


De publiciteit rond de eventuele oplichting van mensen die zogenaamd een reis hebben gewonnen en voor hun kinderen kunnen bijboeken heeft gisteren zo'n 15 reacties uit de hele regio opgeleverd. Slechts enkele mensen hebben tot nu toe het nummer van hun creditcard bekend gemaakt. De politie adviseert nogmaals om nooit een creditcardnummer via de telefoon bekend te maken. Wanneer men dit wel gedaan heeft dient men aangifte te doen bij de plaatselijke politie en creditcardorganisatie ( bijv. VISA of American Express) in kennis te stellen. In de regio Noord- en Oost-Gelderland kan men via 0900 - 8844 een afspraak maken. Enkele plaatsen van waar men gebeld heeft: Apeldoorn, Harderwijk, Twello, Warnsveld, Zutphen, Almen, Eefde, Heerde en Gendringen.


/////////////////////////////////////////////////////////einde berichten////////////////////////////////////////////


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

09 augustus 2005


---- --