Politie Zaanstreek-waterland


OOSTHUIZEN

Politie onderzoekt serie auto-inbraken

De politie is een onderzoek gestart naar een aantal auto-inbraken in Oosthuizen en is op zoek naar getuigen. In de nacht van 13 op 14 juli verdwenen uit 5 auto's ondermeer autoradio's, portemonnees, cd's, zonnebrillen en een digitale camera. In vier andere gevallen werd de auto wel opengebroken, maar nam de dader niets mee. In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 augustus was het opnieuw raak. Zes bewoners werden het slachtoffer van auto-inbraak. De politie verzoekt bewoners bij verdachte situaties, bijvoorbeeld een persoon die rondhangt bij geparkeerde auto's, direct contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook mensen die eerder al iets hebben gezien dat met de inbraken te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen. Verder geldt nog steeds: niets erin, niets eruit. De politie adviseert daarom nooit waardevolle spullen in de auto achter te laten en waar mogelijk het voertuig op een goed verlichte plek te parkeren. Laat zien dat er niets van waarde in de auto ligt: laat bijvoorbeeld het dashboardkastje open staan en laat geen gesloten tassen in de auto achter.

23:58 07-AUG-05
PURMEREND, TRAMPLEIN

Politie zoekt daders beroving

De politie is op zoek naar twee negroïde mannen van ongeveer 20 jaar die in de nacht van zondag op maandag op het Tramplein een 21-jarige Amsterdamse hebben beroofd van haar tas. De vrouw zat rond middernacht op een bankje bij de halte van lijn 100 aan de zuidoostelijke zijde van het busstation, toen de twee mannen kwamen aanlopen. Vervolgens werd een op een vuurwapen lijkend voorwerp tegen haar hoofd gedrukt. De vrouw stond op om weg te rennen, maar werd kort daarna door de mannen vastgepakt. Haar tas werd van haar schouder getrokken waardoor de vrouw ten val kwam. De mannen gingen ervandoor richting de Westerstraat. Een getuige kwam op het hulpgeroep af en belde de politie. Die startte direct met een aantal eenheden een zoektocht in de omgeving maar dat leverde helaas niets op. De daders hebben beiden een slank postuur. Een van hen is ongeveer 1.60 m lang en heeft lang, steil haar. De andere man is langer en droeg een petje met een grote klep. De politie verzoekt getuigen van de beroving, mensen die het duo in de omgeving van het tramplein hebben gezien of hen herkennen in het signalement, zich te melden bij de recherche Purmerend via 0900-8844.


12:45 08-AUG-05


WARDER, ZESSTEDENWEG


Bromfietser gewond na aanrijding met bestelbus

Op de Zesstedenweg met de kruising van de Klemweg te Warder is een 18-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelbus. De bromfietser is vervolgens overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De aanrijding ontstond nadat de 49-jarige bestuurder van de bestelbus geen voorrang verleende aan de bromfietser.

14:00 08-AUG-05
ZAANDAM
Verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles in Zaandam op de Provincialeweg Zaandam-Castricum en op de Vincent van Goghweg te Zaandam zijn gisteren tussen 14.00 en 16.15 uur in het totaal 20 bestuurders van personenauto's bekeurd. Hiervan kregen maar liefst 19 bestuurders een bekeuring voor het rijden door rood licht. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij niet voldoende zicht had door de ruiten van zijn auto.

19:25 08-AUG
ZAANDAM, OUD ZAENDEN
Ontploffing op woonboot
Maandagavond omstreeks 19.25 uur heeft zich een ontploffing voorgedaan op een boot. De 51-jarige bewoner verklaarde later dat er een ontploffing had plaatsgevonden in de machinekamer. De oorzaak hiervan was voor hem onbekend. Plotseling was er ook een grote steekvlam geweest, waardoor de bewoner brandwonden had opgelopen. Hij was hierna in het water gesprongen. De bewoner is vervolgens voor het verzorgen van zijn brandwonden meegenomen.

21.00 08-AUG
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum te Zaandam werden, tussen 18.30 en 21.00 uur, 710 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. De toegestane snelheid ter plaatse is 70 kilometer per uur. Van de 710 bestuurders overschreden 102 de snelheid en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid die werd geconstateerd was 106 kilometer per uur.


---- --