Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

115 JAAR JAVAANSE IMMIGRATIE.
SULTAN VAN YOGYAKARTA IN TORARICA - SURINAME

Paramaribo, augustus 2005 - Zondag 7 augustus vond een indrukwekkende en traditionele 'Yogyakarta's Keraton Show' plaats in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Deze bijzondere koninklijke huwelijksceremonie en dansshow uit Indonesië is georganiseerd door Torarica in samenwerking met o.a. de Indonesische Ambassade.

Ter gelegenheid van 115 jaar Javaanse Immigratie is de Sultan van Yogyakarta, HM. Sri Sultan Hamengku Buwono X, met zijn delegatie op uitnodiging van de regering naar Suriname gekomen. In Hotel Torarica werd de zogeheten Yogyakarta's Keraton show gevierd, waarbij hofartiesten aanwezig waren, die tijdens deze traditionele huwelijksceremonies speciale klederdracht en make up toonden. De dansgroep van de Indonesische ambassade heeft de hofartiesten bijgestaan met de traditionele Sri Panganti, Pegon en Roro Ngigel dans. In totaal waren bij de feestelijke happening 500 personen aanwezig.

Het viersterren Hotel Torarica is een van de meest bekende hotels in Suriname en ligt vlakbij het uitgaanscentrum van Paramaribo direct aan de Surinamerivier. Het hotel beschikt over 132 kamers - waarvan twee suites en één presidential suite - 324 m2 flexibele vergaderruimte en diverse bars, restaurants en casino's. Voor meer informatie over Hotel Torarica zie www.torarica.com. .