Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 9 augustus

BREDA, 9 augustus 2005

Politie neemt aangifte op van mishandeling
RIJSBERGEN: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Op zondag 7 augustus omstreeks 02.30 uur is een 23-jarige man uit Hoeven mishandeld door een passant op de Tiggeltsestraat. De man stond met een groep vrienden op straat na afloopt van een feest. Er kwamen een jongen en een meisje langsgefietst. De jongen stopte en begon tegen de groep te schelden. Toen de man vroeg wat er aan de hand was reed de jongen eerst tegen zijn fiets aan waardoor hij viel. Toen hij wilde opstaan werd hij geslagen. Het meisje probeerde de mannen uit elkaar te houden. Hierbij scheurde de jas van de aangever. De aangever liep letsel aan zijn gezicht op. Ook sloeg de passant bij de aangever een tand uit zijn mond. De politie neemt de zaak serieus en stelt een onderzoek in.

Winkelpersoneel houdt winkeldief aan
ZUNDERT: Winkelpersoneel van een winkel aan de Molenstraat hield op maandagmiddag 8 augustus een 59-jarige man uit Zundert aan in verband met winkeldiefstal. De man nam winkelwaar ter waarde van 2,88 weg. Hij liep de winkel uit zonder af te rekenen. Een winkelmedewerker zag het gebeuren en hield de man aan. De politie werd gealarmeerd en heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Onbekende mishandelt man bij pompstation
ETTEN-LEUR: De politie nam maandagmiddag aangifte op van mishandeling. Een 20-jarige man uit Bavel ging op zondag 7 augustus omstreeks 13.00 uur tanken bij een pompstation aan de A 58. Toen hij uit zijn auto stapte werd hij mishandeld door een onbekende. De onbekende wilde hem eerder op de A 58 inhalen, toen de man door middel van lichtsignalen aangaf dat hier te weinig ruimte voor was. De onbekende werd hier kennelijk zo boos om dat dit mishandeling tot gevolg had. De aangever hield er verschillende blauwe plekken aan over. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt twee winkeldieven aan
BREDA: De politie is op maandag 8 augustus op de Ginnekenstraat aangesproken door een man. De man vertelde dat hij vermoedde getuige te zijn van winkeldiefstal. De politie hield een man die de getuige aanwees in de gaten en hield hem uiteindelijk staande op de Houtmarkt. De man was in gezelschap van een andere man. Beiden bleken geprepareerde tassen bij zich te hebben. Ook waren zij in bezit van een hoeveelheid schoonheidsproducten. De 19-jarige en de 34-jarige man, beiden uit Gilze, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Inbraak in de horecagelegenheid
BREDA: De politie kreeg op dinsdag 9 augustus om ongeveer 02.30 uur melding van een inbraak aan de Acaciastraat. Bij een horecagelegenheid is met straatklinkers een raam ingegooid. Wat er ontvreemd is is nog niet duidelijk. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Inbrekers slaan twee keer toe in zelfde pand
ETTEN-LEUR: In de nacht van maandag 8 augustus op dinsdag 9 augustus is er twee keer ingebroken in een bedrijfspand aan het Vossendaal. De daders zijn vermoedelijk op de luifel van het pand gaan staan en hebben vervolgens een raam op de eerste verdieping ingegooid. De inbraak werd ontdekt en de politie kwam ter plaatse. De glaszetter werd gebeld en de deze plaatste een voorzetruit. Even later werd er weer melding gemaakt van inbraakalarm. De inbrekers hadden de voorzetruit ingeslagen en waren wederom in het pand geweest. Wat er ontvreemd is is tot op heden niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie treft twee hennepkwekerijen aan
BREDA: De politie ruimde op dinsdag 9 augustus een hennepkwekerij aan de Lange Bedde. Het energiebedrijf had door regelmatige stroomstoringen het vermoeden van een hennepkwekerij in dit pand. In de woning zijn 367 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is door politie, gemeente en het energiebedrijf geruimd. De politie neemt aangifte op van het energiebedrijf in verband met het illegaal aftappen van stroom.

Ook aan de Takkebijsters trof de politie op dinsdag 9 augustus een hennepkwekerij aan. De kwekerij bestond uit ongeveer 1400 planten. De politie heeft de kwekerij in samenwerking met de gemeente en het energiebedrijf geruimd. De apparatuur en planten zullen worden vernietigd. Het energiebedrijf had het vermoeden dat hier een kwekerij in werking was aan de hand van metingen. De hennepkwekerij werd illegaal voorzien van stroom. De politie neemt aangifte op van het energiebedrijf.

Politie houdt man aan wegens openbare schennis
BREDA: De politie heeft op dinsdagochtend een 24-jarige man uit Maldegem (België) aangehouden wegens openbare schennis. Een vrouw fietste door het bos en was de weg kwijt. Ze zag de man staan en vroeg hem haar de weg te wijzen. De man sloeg haar op haar billen toen ze wegreed en liet zijn geslachtsdeel zien. De vrouw deed aangifte en de politie ging op zoek naar de man. Aan de Galdersweg, waar de schennis had plaatsgevonden, trof de politie de man aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en gaf tijdens verhoor toe dat hij zijn geslachtsdeel aan de vrouw had getoond. De man kreeg een boete van 130,- en is na betaling in vrijheid gesteld.

Politie controleert op snelheid
OUDEMOLEN: Op maandag 8 augustus hield de politie een
snelheidscontrole op de Drogedijk. Tussen 09.05 uur en 12.00 uur passeerden 207 voertuigen. Er werden 43 overtredingen geconstateerd. Hoogste gemeten snelheid bedraagt 88 km/u.

BREDA: Tussen 12.55 uur en 15.30 uur stond de radarauto aan de Westerhagelaan. Er zijn 683 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 51 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid bedraagt 72 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg