Politie Gelderland-Zuid

Politiehond houdt man aan na poging diefstal fiets

Nijmegen 09-08-2005 - (07)

Een 20-jarige Nijmegenaar is in de nacht van maandag op dinsdag op het stationsplein in Nijmegen aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij even daarvoor een fiets probeerde te stelen op de Bisschop Hamerstraat.

Surveillerende politiemensen zagen twee mannen gehurkt zitten bij een fiets en liepen er naar toe. De mannen zagen dat en gingen ervandoor, in de richting van het Keizer Karelplein. Ook toen de politiemensen riepen dat ze moetsen stoppen, renden ze door.

Een van de politiemannen rende achter de man aan, de ander ging er met de auto waarin een politiehond zat, achteraan. Op de Van Schaeck Mathonsingel haalde hij de hond uit de auto en rende ermee achter de mannen aan. Hij riep dat ze moesten stoppen en waarschuwde dat hij de hond op hen af zou sturen. De mannen negeerden ook deze waarschuwing. Hierop kreeg de hond de opdracht om een van de mannen vast te grijpen. Dat deed hij, waardoor een 20-jarige Nijmegenaar kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Naar de andere man wordt een onderzoek ingesteld.