Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 9 augustus

BERGEN OP ZOOM, 9 augustus 2005

Jongetje raakt gewond tijdens ongeval
SINT WILLEBRORD: Op maandagavond 8 augustus reed een 8-jarig jongetje uit Sint Willebrord over de Nachtegaalstraat in de richting van de Dorpsstraat. Op de kruising met de Mezendonk sloeg hij plotseling linksaf en liet hierbij een 69-jarige automobilist uit Etten-Leur niet voor gaan. Er ontstond een aanrijding waarbij het jongetje een open beenbreuk opliep. Per ambulance werd hij naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak
ROOSENDAAL: Tussen zondag 24 juli en maandag 8 augustus is er ingebroken in een woning aan de Jagersberg. Op de eerste verdieping hebben de inbrekers een raam geforceerd. De bovenverdieping van het pand is doorzocht en er is onder andere een computer ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

HEERLE: Op dinsdagochtend 9 augustus omstreeks 03.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Bergsebaan. Bewoners hoorden rond deze tijd gestommel in huis en gingen kijken wat er aan de hand was. Er bleek ingebroken te zijn. De daders braken het slot van een buitendeur. Er zijn onder andere een handtas en een fotocamera ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie houdt twee verdachten aan wegens drugsbezit
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag 8 augustus twee verdachten aan wegens drugsbezit. Surveillerende politiemensen zagen op de A58 een auto met hoge snelheid wegrijden en gaven de bestuurder een stopteken. Bij doorzoeking van de auto trof de politie een zak met 500 gram hennep aan. De inzittenden van de auto, een 24-jarige man en een 29-jarige man, beiden inwoners van Frankrijk, zijn aangehouden wegens drugsbezit. Na verhoor zijn de verdachten met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie neemt scooter in beslag
OSSENDRECHT: De politie nam op maandag 8 augustus een scooter in beslag. Surveillerende politiemensen zagen een scooter op de Putsweg passeren met een snelheid van ongeveer 70 km/u. Hij reed niet over het verplichte bromfietspad. De scooter is aangehouden en het bleek dat de bestuurder van het voertuig geen rijbewijs heeft. Het voertuig is in beslag genomen.

Politie houdt dronken man aan na eenzijdig ongeval
OUD GASTEL: Op dinsdagochtend 9 augustus gebeurde er een eenzijdig ongeval aan de Slotstraat. Een trekker met oplegger raakte van de weg en kwam in de sloot terecht. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de 44-jarige chauffeur uit Letland van de trekker erg naar alcohol te ruiken. De chauffeur weigerde een blaastest, een ademanalyse en een bloedproef en is ingesloten ter ontnuchtering. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt aangifte op van inbraak in paviljoen
ROOSENDAAL: In de nacht van maandag 8 augustus op dinsdag 9 augustus is er ingebroken in een paviljoen aan de Vrouwenhoflaan. De daders braken met grof geweld de deur open. De vertrekken zijn doorzocht en er is een geldbedrag weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

12 fietsen gestolen uit garage
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zondag 7 augustus op maandag 8 augustus zijn er uit een parkeergarage aan de Gertrudisboulevard 12 fietsen gestolen. De politie heeft van de bewoners van het complex waar de garage bij hoort aangifte opgenomen. De onbekenden kwamen de garage binnen door de toegangsdeur open te breken.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal
STEENBERGEN: Tussen donderdag 4 augustus en dinsdag 8 augustus is er een personenauto gestolen vanaf een parkeerterrein aan het Strieniusplein. Het gaat om een witte Seat Imca met kenteken VT-LL-53. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van het voertuig en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Jongetje (8) raakt gewond tijdens ongeval
STEENBERGEN: Op dinsdag 9 augustus ontstond er op de Westlandse Langeweg een aanrijding tussen een personenauto en een kinderfiets. Het 8-jarige jongetje stak onverwacht de weg over. De automobilist kon niet op tijd remmen. Ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het jongetje is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft in ieder geval een gebroken bovenbeen. De gegevens van de automobilist zijn onbekend.

Auteur: Inge Rijgersberg