Gemeente Den Haag

juli 2005
Werkzaamheden Prinsegracht voortgezet (28 juli)

Maandag 8 augustus beginnen de werkzaamheden aan de Prinsegracht weer. Dan start het volgende deel van de eerste fase van de herinrichting van de Prinsegracht in het kader van 'De Kern Gezond'. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden van deze fase, het gedeelte tussen Lijnbaan en Brouwersgracht, eind maart 2006 gereed.

Werkzaamheden
Van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 30 september worden de riolering en de rijbaan vervangen op de Prinsegracht, tussen de Blekerslaan en de Warmoezierstraat. Het trottoir wordt opgebroken en opnieuw aangebracht. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad en de parkeerstrook aan de oneven zijde.

Omleidingen
In deze fase is de Prinsegracht tussen Brouwersgracht en Lijnbaan aan de oneven zijde afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer uit het centrum, in de richting van de Lijnbaan, wordt omgeleid via de Brouwersgracht en het Buitenom. Het autoverkeer richting de Vaillantlaan, wordt omgeleid via de Brouwersgracht, het Om en Bij en de Hobbemastraat. Vanaf oktober is het weer mogelijk via de Prinsegracht de binnenstad te verlaten
Fietsers uit het centrum, in de richting van de Lijnbaan, worden vanaf de Prinsegracht omgeleid via de Lage Nieuwstraat en het Westeinde. Fietsers richting Vaillantplein worden omgeleid via de Brouwersgracht en het Buitenom. De bussen van HTM en Connexxion rijden over de trambaan van de Prinsegracht. De tijdelijke bushalte staat nabij de tramhalte op de Prinsegracht.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van de Prinsegracht en andere projecten van De Kern Gezond, is te vinden op internet: www.denhaag.nl/DeKernGezond.