2e persbericht van dinsdag 9 augustus 2005

Eindhoven 09-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Illegale plakker aangehouden

Op de Ten Hagestraat heeft de politie dinsdag rond 9.15 uur een 30-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij posters op een bouwschutting aan het plakken was. De man deed afstand van de posters en de plakspullen. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden bij pinautomaat

Op de Kruisstraat is dinsdag rond 13.00 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd betrapt toen hij met een pinpas die niet van hem was geld probeerde te pinnen. De pas is in beslag genomen. De politie onderzoekt van wie de pas is. De man is ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Bromfietser verzet zich hevig tegen aanhouding

Op de Nachtegaallaan is dinsdag rond 10.50 uur onder hevig verzet een 17-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. De politie zag de bromfietser kort voor zijn aanhouding zonder helm over de Venuslaan rijden en wilde hem een bekeuring geven. De jongen weigerde om zich te legitimeren waarop hij werd aangehouden. Er ontstond een worsteling tussen de agent en de verdachte. De verdachte is in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Gravenstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen via een raam aan de achterkant van het pand. Weggenomen werden een MP3-speler en een DVD-speler.

Bergeijk: Dronken automobilist slapend in berm aangetroffen

De politie heeft dinsdagochtend rond 7.40 uur in de berm van de Kromhurken een dronken 26-jarige man uit Bergeijk slapend achter het stuur van een auto aangetroffen. De motor van de auto liep nog en de verlichting stond nog aan. De auto had schade. Verder onderzoek wees uit dat het voertuig eerder die nacht tegen een lantaarnpaal in Lommel zou zijn gebotst. De plaats van de aanrijding werd verlaten. Onduidelijk is nog wie op het moment van de aanrijding heeft gereden. De man die achter het stuur van de auto werd aangetroffen had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage bijna 0,95 gemeten. De man werd reeds eerder betrapt op het rijden met teveel drank op. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Gastelseweg is tussen maandag 19.30 uur en dinsdag 6.50 uur ingebroken. Een raam werd ingeslagen om binnen te komen. Weggenomen werden een laptop en een zakcomputer.

Heeze: Inbraak in woning

In een woning aan de Ginderover is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Weggenomen werd geld. Vermoedelijk is de dader binnengekomen via een openstaand raam.

Valkenswaard: Harley Davidson gestolen

Uit een schuur behorende bij een woning aan de Zeelberg is in de nacht van maandag op dinsdag een Harley Davidson gestolen. Het type van de rode motor met het kenteken MR-20-XS is FLSTC Heritage. Een toegangsdeur werd opengebroken om in de schuur te komen.