Gemeente Capelle a/d IJssel

Schollevaar-Oost zingt voluit!

Bioscoopscherm in Schollevaar

Foto: De Jonge Krijger

Logo Schollevaar Oost

Iedereen zingt mee

Dave & Dave lieten afgelopen vrijdagavond de bewoners van Schollevaar-Oost uit volle borst meezingen. Na een dag van regen ging om 7 uur letterlijk en figuurlijk de zon schijnen. Eerst gaven ze zelf een show met vele bekende meezingers. Daarna waren de bewoners aan de beurt: karaoke op het Aquarelveld. Ondanks het slechte weer en de eenmalige verhuizing van het Prado naar het Aquarelveld waren er weer ongeveer 100 bewoners aanwezig. Slechts een heel klein deel daarvan durfde de microfoon te pakken en zelf te zingen. Dat was voor Dave, het middelpunt deze avond, geen probleem. Hij zong zich gemakkelijk door een groot aantal populaire meezingers heen en hield daarbij de microfoon voor de mond van de bewoners, die dan toch meezongen. De avond werd afgesloten met een polonaise met een eigen tekst van Dave waarin de belangrijkste zin was: Je moet wel gek zijn om niet te willen wonen in Schollevaar-Oost!

Het was dit keer zo gezellig dat buurtbewoners naar Peter de Haan kwamen om hem te bedanken voor de avond.

Buurt BBQ Parsifal groot succes!

Zon twintig bewoners van de Parsifal genoten van hun barbecue onder een wolkerig zonnetje. De luifel was achteraf niet nodig want het bleef praktisch droog. De werkgroep Parsifal, het eerste georganiseerde complex woningen in Schollevaar-Oost, organiseerde de barbecue. Er werd lekker gegeten onder het genot van een drankje én gezellig gekeuveld. De moeilijke gesprekken bewaart de werkgroep voor zijn vergaderingen eens per maand met Corina de Jong van Com.wonen en Peter de Haan van de Bewonersondersteuning Capelle. Na afloop begaven de bewoners zich naar het Schollebos om te zien hoe Peter Parker als Spiderman 2 de stad redde van het kwaad.

Druk bezochte openluchtbioscoop in het Schollebos

Afgelopen zaterdag was het weer dubbel feest voor de bewoners van Schollevaar-Oost. Vanuit het project Thuis in Schollevaar-Oost werd, naast het zomerpodium, dit weekend ook de derde openluchtbioscoop van het seizoen in het Schollebos georganiseerd. Bewoners konden genieten van een zelf uitgekozen film: Spiderman 2. Alle bewoners kregen wat te drinken en ook de heerlijke geur van versgebakken popcorn hing weer in de lucht. De openluchtbioscoop werd wederom zeer druk bezocht.

Zomerpodium komende vrijdag

Het programma van het zomerpodium, dat op vrijdag 12 augustus 2005 van 19.00 tot 21.00 uur aan het Prado plaatsvindt, wordt door vier bewoners uit de wijk georganiseerd. We moeten het maar als een voorproefje zien op het Internationale festival in Schollevaar. Over de precieze invulling willen ze niets zeggen. Alleen dat het er ook dit keer weer gezellig aan toe zal gaan. Voor de kinderen staat er natuurlijk weer het zeer populaire springkussen! Iedereen is van harte welkom.

De activiteiten zijn onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Com·wonen bieden de bewoners van Schollevaar-Oost de hele zomer lang allerlei leuke activiteiten en evenementen aan. Bewoners komen uit hun huis en leren elkaar kennen waardoor ze zich veiliger voelen. Ook zetten ze zich meer in voor de eigen woonomgeving. De barbecues zijn mede mogelijk gemaakt door het Wijkoverlegplatform (WOP). Opbouwwerker Peter de Haan van de Bewonersondersteuning Capelle (BOC) luistert bij alle activiteiten en evenementen naar de ervaringen van buurtbewoners om goede initiatieven te ondersteunen. Wilt u als bewoner meehelpen met de organisatie van een barbecue, neemt u dan contact op met de BOC, telefoon 010- 2270809. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.`