KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

8-8-2005

Weinig wind in Europa voor de verschillende EK's

EK Laser Radial
Vanwege een zeer matige (windkracht 1-2) en draaierige wind werden de wedstrijden tijdens de tweede wedstrijddag van het Europese
Kampioenschap Laser Radial in Kroatië afgeblazen.

Na de twee gevaren wedstrijden van gisteren is de stand als volgt.

Bij de Olympische damesklasse staat Merel Witteveen met een derde en een zesde plaats op een vierde plaats in het tussenklassement. De Amerikaanse Paige Railey staat met twee gewonnen wedstrijden eerste, de Finse Sari Multala tweede en op de derde plaats vinden we Katarzyna Szotynska uit Polen. De Nederlandse meiden Gea Jutjens (met een 12 en een 4) en Annemieke Bes (een 15 en een 3) staan respectievelijk op een 13e en een 17e plaats. Beide dames presteerden de tweede wedstrijd beduidend beter dan de eerste.

Heren:
Ook bij de heren vinden we een Nederlander op de vierde plaats in het tussenklassement. Het is
Rodie van Mackelenbergh. Op de 16e plaats vinden we Paul Damen en op de 23e plaats Stephan Veldman.

Jeugd jongens:
Steven le Fevre behaalde gisteren twee keer een vijfde plaats en staat daarmee nu op een achtste plaats in het tussenklassement. Gijs Pelt die gister tijdens de eerste wedstrijd derde werd staat op een 15e plaats in het tussenklassement.

Jeugd meisjes:
Anneke Bouwmeester had een goede eerste dag, ze werd twee keer achtste, Anneke staat nu op een tiende plaats in het tussenklassement. Zusje Marit startte het kampioenschap erg sterk met in de eerste wedstrijd een vijfde plaats, helaas startte ze de tweede wedstrijd te vroeg (OCS) waardoor ze uiteindelijk werd gediskwalificeerd. Marit Bouwmeester staat nu op een 24e plaats in het tussenklassement. Op de 34e plaats vinden we Willemien Pelt.

Overige Nederlandse deelname:
Heren:
30. Jorne Knegt
31. Reinout Goosen
32. Jerome Budde
36. Patrick Legierse
43. Dave Alders

Jeugd jongens:
39. Peter van Aacken
73. Hein van Egmond
89. Dirk de Graaff
135. Thomas van Rossum
150. Pim Stumpel
156. Thomas Stumpel

www.euroradial2005.com

EK Tornado
Ook in Zweden liet de wind het vandaag afweten. Tijdens de eerste dag van dit Europese Kampioenschap kon slechts een van de twee geplande wedstrijden doorgang vinden. De titelverdedigers Mitch Booth en Herbert Dercksen begonnen vandaag helaas met een te vroege start wardoor ze uiteindelijk werden gediskwalificeerd. Ze staan nu nog onderaan, op een 58e plaats, in het klassement maar daar komt na morgen naar alle waarschijnlijkheid wel verandering in.
Het team van Mischa Heemskerk werd vandaag 19e en staat dus ook op een negentiende plek in het tussenklassement.

Overige Nederlandse deelname:
51. Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen
54. Ruurd van Wierden en Pieter Ruitenburg

www.multihullsweden.com

EK Laser Standaard
Het Europese Kampioenschap in de Laser standaard klasse verloopt voor Douwe Broekens bij de jeugd tot nu toe erg goed. Met een derde en een eerste plaats staat hij op dit moment op een tweede plaats in het tussenklassement. Rutger van Schaardenburg die een aantal weken geleden nog de bronzen medaille won bij het ISAF Jeugd WK staat op een 24e plaats.

Bij de heren vinden we Eduardo van Vianen als de eerste Nederlander op de 21e plaats in het tussenklassement. Hij startte het kampioenschap met een matige 29e plaats, maar in de tweede wedstrijd wist hij een derde plek te bemachtigen. Voor Roelof Bouwmeester gold het
omgekeerde, hij ging goed van start met een vierde plaats in de eerste wedstrijd, maar hij werd de tweede wedstrijd 48e waardoor hij nu op een 51e plaats in het tussenklassement staat.

Overige Nederlandse deelname:

92. Sietse-Jan Sietzema.
112. Matthieu Moerman
113. Erwin Veldman

Jeugd
33. Colin Robaard
54. Juri Vogel
63. Steven Krol
78. Christiaan Goosen
79. Gert-Jan Veerman

www.cartagena2005.com