Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met onderhandelingsresultaat Tuincentra: nieuwe CAO een feit
09-08-2005

De meeste leden van de CNV Dienstenbond hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe CAO voor de Tuincentrumbranche. Hiermee is de CAO een feit geworden.

Belangrijkste kritiekpunt op het resultaat was de loonsverhoging die is afgesproken: 1% per 1 oktober 2005. Veel mensen vinden deze loonsverhoging te laag en niet in verhouding staan tot het steeds duurder wordende leven". We kunnen ons dat goed voorstellen. Helaas bleek de 1% het hoogst haalbare wat er in deze CAO-ronde inzat. We hebben het resultaat daarom ook niet met een positief advies aan u voorgelegd maar slechts neutraal.

Gelukkig is nu wel een eind gekomen aan een onduidelijke CAO-loze periode. Ook zijn de werkgevers uiteindelijk van het onzalige idee afgestapt om de werkweek van 38 naar 40 uur uit te willen breiden zonder daar loon voor de twee uur extra die u moet werken, tegenover te stellen. Dat zou betekenen dat u er feitelijk 5% op achteruit was gegaan. Een werkelijk absurd idee. Onze acties tegen deze eis van werkgevers hebben dus zin gehad.

De reacties van de leden geven ons in ieder geval een goede richtlijn mee voor de komende onderhandelingen. De CAO loopt namelijk maar tot 1 januari 2006 dus we moeten meteen in september aan de slag om een CAO voor ná 1 januari voor elkaar te boksen. We houden u uiteraard op de hoogte.

Voor vragen en of opmerkingen naar aanleiding van deze info kunt u terecht bij de bestuurder voor de Tuincentra: Neoletta Poelgeest. Tel: 035-6460580 of mail naar n.poelgeest@cnvdibo.nl