NetEconomy kondigt wijziging van eigenaars aan...

Neteconomy

NetEconomy kondigt een wijziging aan van de eigenaars om de expansie te versnellen in de markt van oplossingen voor misdaden in de financiële sector

DEN HAAG, Nederland, August 9/PRNewswire/ --
NetEconomy, een toonaangevend bedrijf in real-time-oplossingen voor enterprise risk monitoring en fraude voor de financiële en telecommunicatiesector, kondigde vandaag aan dat het bedrijf werd overgenomen door Cazenove Private Equity (CPE). De nieuwe eigenaar zal NetEconomy het nodige kapitaal geven om het internationale, strategische plan versneld uit te voeren met de expansie van productontwikkeling en omzet voor de nabije toekomst.

'Wij weten dat NetEconomy uitzonderlijk geplaatst is in de groeiende markt van oplossingen voor financiële misdaden', aldus Tod Bensen, president-directeur van Cazenove Private Equity. 'Het bedrijf beschikt momenteel over een uitzonderlijk management en toegewijd personeel, zoals blijkt uit de snelle omzetgroei van de afgelopen jaren. De superieure technologie en het aanbod van NetEconomy worden gebruikt door klanten over de hele wereld met een ruime waaier van producten die hun reële en actuele problemen oplossen. Wij zijn zeer gelukkig een partner te zijn van dit management bij deze transactie waardoor NetEconomy haar grote potentieel zal kunnen ontwikkelen.'

'Door het nieuwe kapitaal en de strategische expertise van Cazenove zal NetEconomy haar operationele groei en expansie in nieuwe regio's veel sneller kunnen verwezenlijken', aldus Sebastian Kuntz, president-directeur (CEO) van NetEconomy. 'Met Cazenove aan boord beschikken wij over uitstekende mogelijkheden voor innovatie in de markt van oplossingen voor financiële misdaden, steun voor onze verkoopactiviteiten, betere service voor onze klanten en uitbreiding van onze concurrentiepositie in de markt.'

Sinds de oprichting in 1993 heeft NetEconomy zichzelf gepositioneerd als een toonaangevende leverancier van oplossingen voor financiële misdaden die worden gebruikt door multinationale financiële instellingen en telecommunicatiebedrijven. De producten van de ERASE-lijn controleren transacties om financiële misdaad, waaronder witwassen van geld, diverse soorten fraude en marktmisbruik, te verhinderen, op te sporen en te beheren. ERASE geeft gebruikers in de hele wereld waarde door zakelijke en juridische risico's zo klein mogelijk te houden, de rentabiliteit te verhogen en de merken en reputatie van de bedrijven te beschermen.

Info over Cazenove Private Equity

Cazenove Private Equity (CPE) is de beheerder van Cazenove New Europe Access Fund (CNEAF), een limited partnership met een vermogen van GBP 234/ EUR 340 miljoen bijeengebracht door toonaangevende Europese institutionele beleggers en Cazenove zelf.

CPE werkt als een afdeling van Cazenove Capital Management Limited en heeft als enige doel om haar beleggers een superieur rendement te bieden. CPE financiert bedrijven met de beste vooruitzichten in de Britse en Europese technologie-, media- en telecommunicatiesector die een bewezen of sterk groeiende markt hebben en beschikken over een uitstekend management met de visie en ambitie om in hun sector een dominerende positie in te nemen.

Het fonds is gedeeltelijk belegd in ruim 20 bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa en zoekt actief nieuwe beleggingen op.

www.cazenoveprivateequity.com

Info over NetEconomy

NetEconomy werd opgericht in 1993 en is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor risk monitoring voor de preventie en opsporing van financiële misdaden voor financiële instellingen en telecommunicatiebedrijven over de hele wereld. NetEconomy heeft kantoren in Den Haag, Boston, Londen en Kuala Lumpur en wil de beste diensten, software en expertise aanbieden om haar klanten te helpen hun risico's zo klein mogelijk te houden, hun omzet te maximaliseren en de waarde voor de aandeelhouders te beschermen. Surf naar: www.neteconomy.com.

Source: NetEconomy

Contactpersonen: Alison Holland, CAMS, directeur Wereldwijde marketing, NetEconomy, aholland@neteconomy.com; Tod Hunter Bensen, directeur, Cazenove Private Equity,
+44-(0)-207-155-5700