Ingezonden persbericht

VMware breekt standaarden voor virtualisatie open

VMware opent VMware ESX Server-broncode voor partners om virtualisatie-oplossingen voor klanten te versnellen

PALO ALTO, 20050809 -- VMware, wereldwijd leidend in software voor virtuele infrastructuren voor standaard bedrijfssystemen, kondigt vandaag een samenwerking aan met industrieleiders AMD, BEA Systems, BMC Software, Broadcom, Cisco Systems, Computer Associates International, Dell, Emulex, HP, IBM, Intel, Mellanox, Novell, QLogic en Red Hat om open virtualisatiestandaarden te bevorderen. Dit initiatief staat open voor leveranciers die het gemeenschappelijke doel delen om de adoptie van open standaarden voor virtualisatie te versnellen. VMware zal, naast haar marktleiderschap, technologie die gebaseerd is op zeven jaar intensieve innovatie bijdragen aan het initiatief voor de ontwikkeling van standaarden.


Bovendien kondigt VMware aan dat het haar partners toegang zal geven tot de broncode en interfaces van VMware ESX Server onder een nieuw programma dat de naam VMware Community Source draagt. Dit programma is ontworpen om partners in staat te stellen de richting van VMware ESX Server te beïnvloeden door een gezamenlijke ontwikkelmodel en gedeelde bestuursprocessen.

"Virtualisatie wint aan marktbrede adoptie dankzij de onweerlegbare voordelen voor klanten. Het is een gebied dat rijk is aan kansen en het ecosysteem zal zich optimaal ontwikkelen met open standaarden. VMware maakt daarom de APIs van de marktleidende producten openbaar en voorziet in gedeeld bestuur en toegang daarvan," zegt Diane Greene, president van VMware. "We kijken uit naar deze volgende fase van toegenomen samenwerking van partners en geloven dat dit de best mogelijke manier is waarmee klanten het volledige potentieel van de x86 virtualisatielaag kunnen bereiken."

Deze initiatieven zijn bedoeld om klanten het voordeel te geven van:
* Een uitgebreid ecosysteem van oplossingen voor virtualisatie: de beschikbaarheid van op open standaarden gebaseerde virtualisatie-interfaces en het samenwerkingskarakter van VMware Community Source is bedoeld om de beschikbaarheid van nieuwe oplossingen voor virtualisatie te versnellen;
* Uitgebreide onderlinge integratie en ondersteuning: standaardinterfaces voor hypervisors die de logica onder het besturingssysteem plaatsen maken integratie mogelijk voor klanten met heterogene gevirtualiseerde omgevingen;
* Versnelde beschikbaarheid van nieuwe virtualisatie-bewuste technologieën: leveranciers uit de hele technologieketen kunnen bestaande technologieën optimaliseren en nieuwe technologieën introduceren voor installatie in virtuele omgevingen.

"Guardian Life Insurance is op VMware ESX Server gestandaardiseerd voor onze bedrijfsbrede Wintel-omgeving," zegt Bob Mathers, second vice-president infrastructuur en disaster recovery van Guardian Life Insurance Company. "Dankzij VMware hebben we honderden virtuele machines geconsolideerd en uitgerold door de hele omgeving, wat geleid heeft tot een lagere TCO, een efficiënter herstel na calamiteiten, sneller onderhoud van servers, meer flexibele zero-downtime werklastmigratie en serverconsolidatie. We zijn enthousiast over de voortrekkersrol die VMware neemt in het samenbrengen van alle belangrijke leveranciers van infrastructuren om hun eigen innovatie in overeenstemming te brengen met de virtuele infrastructuurtechnologie van VMware."

"Dit is een spannende ontwikkeling," zegt Martin Wickham, CIO van BT Ierland. "Standaardiseren op de virtuele infrastructuur van VMware heeft in onze test- en productieomgevingen al veel voordelen opgeleverd, waaronder verminderde kosten, meer efficiënt herstel na calamiteiten en direct serveronderhoud, maar het voorziet ook in een essentieel component bij het opzetten van een 'utility-based' infrastructuur. We verheugen ons in het feit dat VMware blijft innoveren door samen te werken met andere leveranciers voor standaardisatie in de industrie omdat dit het platform en de integratie met een breed scala aan applicatiesoftware verder verrijkt. Ik kijk uit naar de toekomstige ontwikkelingen."

Open Hypervisor Standaarden: Hypervisors zijn het fundamentele component van een virtuele infrastructuur en maken het partitioneren van computersystemen mogelijk. Een op open standaarden gebaseerd hypervisor-structuur kan klanten tot voordeel zijn door innovatie over een ecosysteem van geïntegreerde leveranciers en oplossingen voor virtualisatie mogelijk te maken.

Als eerste stap zal VMware een bestaande structuur van interfaces bijdragen die Virtual Machine Hypervisor Interfaces (VMHI) genoemd worden. Deze structuur is gebaseerd op de commercieel succesvolle virtualisatieproducten om de ontwikkeling van deze standaarden op een industrieneutrale manier te faciliteren. De consistente adoptie van open interfaces zal naar verwachting integratie en ondersteuning faciliteren binnen heterogene gevirtualiseerde omgevingen.

Community Source: Het Community Source-programma geeft industriepartners de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de VMware ESX Server-broncode onder een royalty-vrije licentie. Partners worden in staat gesteld om gedeelde code bij te dragen of om binary modules te maken die bedoeld zijn om onderlinge samenwerking en integratie van oplossingen voor virtualisatie aan te jagen en uit te breiden. Daarbij wordt het beste van zwoel de traditionele commerciële als de op open source gebaseerde ontwikkelmodellen gecombineerd. Deelnemers werken mee aan het beleid van VMware ESX Server, en beïnvloeden dit, door middel van het architectuursbestuur. Deze benadering zal helpen bij het bevorderen van open samenwerking terwijl de mogelijkheid blijft bestaan voor partners om onderscheidende, door intellectueel eigendom beschermde oplossingen te ontwikkelen.

Voor klanten zal het VMware Community Source-programma naar verwachting een rijkere en bredere reeks partneroplossingen opleveren die goed geïntegreerd zijn met de producten voor een virtualisatie-infrastructuur van VMware. Voor partners betekent de toegang tot de broncode en ontwikkelmodellen dat zij efficiënt aanvullende oplossingen kunnen leveren of onderscheidende producten rondom the basis van de VMware ESX Server-broncode.

"Virtualisatie is een technologie die het hele spel verandert in het datacenter en we verwachten dat de open samenwerking van VMware zal helpen bij het cultiveren van een brede reeks goed geïntegreerde commerciële oplossingen voor systemen die gebaseerd zijn op de AMD Opteron-processor," zegt Joe Menard, corporate vice-president software strategy van AMD. "VMware heeft aanzienlijke ervaring in de markt met een concentratie op een robuuste en versnelde ondersteuning voor AMD's 'Pacifica'-specificatie. We ondersteunen het voortouw dat VMware neemt in het aanbieden van APIs om de marktadoptie van virtualisatie verder te bevorderen. Al oprichter van het HyperTransport Consortium, mede-oprichter van de Trusted Computing Group en leider in het definiëren van op x86-gebaseerde 64-bit-computing, is AMD een grote voorstander van keuzevrijheid voor klanten en ondersteunen we open standaarden voor virtualisatie."

"Standaardisatie brengt voordelen voor de hele industrie," zegt Jeff Clarke, senior vice-president van Dell's Product Group. "Dell innoveert continu rond standaarden om onze visie van de Schaalbare Onderneming te onderbouwen met producten en diensten die klanten helpen beter gebruik te maken van computerbronnen en de kosten laag te houden. We prijzen VMware voor het openstellen van haar APIs voor standaardisatie om de samenwerking en flexibiliteit binnen de computeromgevingen van klanten te bevorderen."

"Virtualisatie draait om het zodanig veranderen van IT-bronnen dat de levering van IT de zakelijke vraagstelling beantwoordt, wat essentieel is voor een Adaptive Enterprise, waarbinnen zakelijke activiteiten en IT gesynchroniseerd zijn om te profiteren van veranderingen," zegt Rick Becker, vice-president en general manager van HP BladeSystem. "HP en VMware zetten zich ervoor in om de IT-infrastructuur voor eindgebruikers te vereenvoudigen door consolidatie en migratie naar de nieuwste evolutie in op industriestandaarden gebaseerde oplossingen. Door onze samenwerking met VMware in het Community Source-programma en onze gezamenlijke initiatieven over de servers, beheersoftware opslagoplossingen, advies en ondersteuning heen, helpen we zakelijke klanten om de IT-kosten te verlagen, de flexibiliteit van de onderneming te verhogen en om de bedrijfsmiddelen vrij te maken voor innovatie."

"In navolging van de sterke staat van dienst van IBM in het combineren van innovatie met open technologieën, verwelkomt IBM de kans om samen te werken met VMware en andere deelnemers uit de industrie om open standaarden naar de virtualisatiemarkt te brengen en een nauwere integratie te cultiveren tussen te technologieën van beide bedrijven," zegt Susan Whitney, general manager van de xSeries-divisie in de IBM Systems and Technology Group. "De combinatie van de virtuele infrastructuur van VMware en IBM xSeries virtualisatie en beheer betekent flexibiliteit, schaalbaarheid en eenvoud voor zakelijke datacentra. IBM zal samen met VMware werken aan de mogelijkheid van xSeries gevirtualiseerde oplossingen in een open API-omgeving."

"De combinatie van de huidige softwareoplossingen voor virtualisatie met Intel's virtualisatietechnologie zal de betrouwbaarheid en veerkracht van zakelijke servers bevorderen en de invloedrijke nieuwe toepassingen voor op Intel-gebaseerde pc's en notebooks mogelijk maken," zegt Renee J. James, vice-president en general manager van de Software and Solutions Group van Intel. "Intel kijkt uit naar de samenwerking met VMware om APIs voor virtualisatie openbaar te maken en implementaties te ondersteuning die de hardware-oplossingen van Intel maximaliseren. Bedrijven en consumenten kunnen enorme voordelen verwachten van de integratie en brede adoptie die het gevolg is van standaardisatie van deze kritische softwaretechnologie."

"Het ondersteunen van en samenwerken met belangrijke zakelijke platformen zoals de virtuele infrastructuur van VMware is wat Novell onderscheidt als wereldwijde leverancier van infrastructuren voor datacentra," zegt David Patrick, vice-President en general manager van de Linux, Open Source Platforms and Services Group van Novell. "We zien een sterke adoptie van VMware's bewezen, hoogpresterende virtuele infrastructuur voor datacentra bij alle klanten van Novell en SuSE Linux, en we geloven dat VMware's betrokkenheid bij open technologie en algemene standaarden voor virtualisatie zowel de industrie als de klanten tot voordeel strekt."

"Meer dan ooit zijn standaarden kritisch voor innovatie in bedrijfsinfrastructuren. Red Hat prijst de initiatieven van technologiepartners zoals VMware om open, op standaarden gebaseerde oplossingen realiseren," zegt Paul Cormier, executive vice-president engineering van Red Hat. "We verheugen ons in de samenwerking met VMware, partners en de gemeenschap om klanten virtualisatie aan te bieden als essentieel onderdeel van hun open source-architecturen."

Open Hypervisor Standaarden: Samenwerking rondom open hypervisor-standaarden zal zich naar verwachting concentreren op de volgende gebieden van integratie en optimalisatie van prestaties voor virtuele omgevingen:
* Cross-platform-structuren die de gestandaardiseerde werkzaamheden en het beheer van zelfstandige virtual machine-omgevingen overzien, evenals bijzonder dynamische, op de schaal van datacentra installeerbare virtuele systemen.
* Coöperatieve virtualisatie -APIs tussen hypervisors en tijdelijke besturingssystemen.
* Virtual machine-formaten die de migratie van virtuele machines mogelijk maken, evenals herstel over platformen heen.

Meer informatie over de voorstellen van VMware voor VMHI is beschikbaar op www.vmware.com/standards.

Meer over Community Source: Leveranciers die geïnteresseerd zijn om lid te worden van VMware Community Source kunnen informatie vinden op www.vmware.com/communitysource.

Over VMware, Inc.
VMware, een dochteronderneming van EMC company (NYSE: EMC), is wereldwijd leider in software voor virtuele infrastructuren voor standaard bedrijfssystemen. De grootste bedrijven ter wereld gebruiken oplossingen van VMware om hun IT te vereenvoudigen, de bestaande computerinvesteringen volledig over te hevelen en sneller te reageren op veranderende bedrijfsbehoeften. VMware is gevestigd in Palo Alto, California. Bezoek voor meer informatie www.vmware.com of bel +1 650-475-5000.




VMware