Ingezonden persbericht

Uitgeverij Dichter-bij-de-sterren lanceert dichters

Nieuwe Gronings-Amsterdamse uitgever richt zich meer op poëzie

GRONINGEN/AMSTERDAM, 20050809 -- Uitgeversland heeft een nieuwkomer: Uitgeverij Dichter-bij-de-sterren. De nieuwe onderneming is een Gronings-Amsterdams initiatief die zich vooral richt op poëzie.


Momenteel zijn er relatief weinig uitgeverijen die voornamelijk poëzie publiceren. Hoewel poëzie steeds meer terrein wint, is deze literaire vorm voor veel uitgeverijen simpelweg niet commercieel aantrekkelijk. Het belangrijkste uitgangspunt van de uitgeverij Dichter-bij-de-sterren is om poëzie te promoten en dichters meer publicatiemogelijkheden te bieden. Daarnaast geeft de uitgeverij ook andere werken uit.

De coöperatieve Uitgeverij Dichter-bij-de-sterren richt zich niet op poëzie alleen. De presentatie van poëzie moet, volgens de uitgevers Edwin van Keulen en Jan-Jaap Reinders, het publiek verleiden meer poëzie te lezen. Zij vergelijken een gedicht met een gerecht en zien DE poëzie als een buffet. Poëzie promoten is dan ook niet de voorkeur uitspreken voor één gerecht, maar lezers en toeschouwers een buffet van mogelijkheden laten proeven.

De bundel 'Kijk, zie, en lees' van Ina Sousa (ISBN 90-78054-01-8) is de eerste uitgave onder de prefix van de uitgeverij en is te koop voor ¤ 12,50. Meer informatie over Ina Sousa en de filosofie van uitgeverij Dichter-bij-de-sterren kunt u vinden op www.dichter-bij-de-sterren.nl.




Jan-Jaap Reinders