Politie Zeeland


---


Z-5404-2005 Diefstal van ijsje, Hulst

Een 16-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen is vanmiddag rond 14.30 uur aangehouden op verdenking van de diefstal van een ijsje.
De jongen was in een horecagelegenheid in Hulst en stond op wat te eten te wachten. Een personeelslid van de horecagelegenheid was even aan het telefoneren. Omdat de jongen dit te lang vond duren deed hij een greep in de vriezer, pakte er een ijsje uit en liep ermee weg. Hierop werd hij door een getuige in de kraag gevat en deze heeft hem bij personeelsleden gebracht die hem aan de politie overgedragen hebben.


W-5405-2005 Diefstal van step, Vlissingen

Een geparkeerde step, die op het Baskensburgplein stond, is gisteravond weggenomen.
De step was van een 14-jarige jongen die hem omstreeks 18.45 uur neerzette. Toen hij rond 20.30 uur weer terugkwam op de plek waar hij de step had geparkeerd, bleek deze te zijn weggenomen. Het betreft een zilverkleurige step van het merk Ranger. De waarde is enkele tientallen euro's.


W-5406-2005 Zeehond aangespoeld, Westkapelle

Bij duinovergang Erica in Westkapelle, heeft een jonge toeriste (Emmely genaamd) een jonge zeehond aangetroffen, vanmiddag rond 16.30 uur.
Zij heeft direct de reddingsbrigade gewaarschuwd die het diertje overdroeg aan de EHBZ zuidwest. Die stelden vast dat het dier hooguit vijf weken oud was en een kleine 15 kilogram zwaar was. De zeehond heeft een abces in zijn bek, mogelijk dat hij daarom wat makkelijker te vangen was. Binnen anderhalve week was dit de 6e zeehond die aanspoelde. Op dit moment is de zeehond onderweg naar Pieterburen. De zeehond krijgt ook een naam, als het een mannetje is dan wordt hij Tommie genoemd, als het een vrouwtje blijkt te zijn dan wordt ze naar de vindster vernoemd.

O-5407-2005 Aangekondigde snelheidscontroles

Hieronder de resultaten van de van tevoren aangekondigde snelheidscontroles:
Tussen 10.45 en 12.30 uur is op snelheid gecontroleerd op de Postweg in Lewedorp. Hier werden 50 van de 210 passanten bekeurd vanwege een te hoge snelheid.
In Nisse, op de Drieweg, werd tussen 13.30 en 15.00 uur gecontroleerd. Hier passeerden 223 voertuigen de radar en werden er 19 bekeurd.
Tot slot in Goes, op de 's-Gravenpolderseweg, daar werd tussen 15.15 en 16.45 uur gecontroleerd. Hier werden 140 van de 464 passanten bekeurd.

W-5408-2005 Verkeersongeval, Middelburg

Op de Seissingel in Middelburg heeft vanmiddag rond 15.43 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een personenauto, bestuurd door een 41-jarige Duitser uit Olpe, wisselde op bovengenoemde straat van rijstrook. Hij zag bij deze manoeuvre een personenauto die bestuurd werd door een 30-jarige Middelburger over het hoofd. Een aanrijding tussen beide auto's was het gevolg. Beide auto's beschadigden, persoonlijk letsel deed zich niet voor.

Z-5409-2005 Aangehouden winkeldief, Sluis

In een winkel aan de Kaai in Sluis is een 81-jarige Belgische vrouw uit Ronse aangehouden op verdenking van het stelen van goederen twv enkele tientallen euro's.
De vrouw werd rond 15.00 uur aangehouden. Zij heeft een bekennende verklaring afgelegd en kreeg een bekeuring van 120 euro.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.