Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


10 augustus 2005


Doetinchem - Autoinbraak


Tussen zondag 7 augustus 18.00 uur en maandag 8 augustus 10.00 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Doctor Huber Noodtplaats. De daders hebben een autoruit geforceerd, waarna een jas met daarop een gouden broche werd weggenomen. Ook werd geprobeerd om de autoradio weg te nemen, maar dit is niet gelukt.


Doetinchem - Winkeldief aangehouden

Een 28-jarige man uit Dronten is dinsdagmiddag omstreeks 14.50 aangehouden omdat hij bij een winkel aan de Hamburgerstraat huidverzorgingsproducten had weggenomen zonder deze te betalen. De man is ingesloten voor nader verhoor.


Doetinchem - Diefstal geld door wisseltruc

Een inwoonster van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van geld. De vrouw werd op dinsdag omstreeks 14.30 uur op de Hovenstraat ter hoogte van de apotheek aangesproken door een man die geld wilde wisselen. De vrouw pakte geld uit haar portemonnee en gaf dit aan de man. De man wilde één van de muntstukken die hij kreeg wisselen voor nog kleiner geld en wilde het muntstuk terug stoppen in de portemonnee van de vrouw. De man kwam erg dicht in de buurt van de portemonnee, maar de vrouw wist te voorkomen dat hij het muntstuk in de portemonnee stopte. De vrouw vervolgde haar weg, maar kwam tot de conclusie dat het geld wisselen op een vreemde manier was gegaan. Zij controleerde de inhoud van haar portemonnee en zag dat de bankbiljetten die in de portemonnee zaten waren verdwenen.
Het signalement van de man luidt: Zuid-Europeesuiterlijk, tussen 40 en 50 jaar, ongeveer 1.70 m. lang, mager postuur, onverzorgd uiterlijk. De man droeg een grijs-kleurig vest c.q. jas en een donkere broek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900 - 8844.


Vorden - Scooterbestuurder gewond bij eenzijdig ongeval


Een 16-jarige jongen uit Vorden is op 9 augustus omstreeks 22.00 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de Wildenborchseweg gewond geraakt. De jongen reed op zijn scooter over genoemde weg en merkte iets aan de uitlaat. Hij keek naar de uitlaat van de scooter en op het moment dat hij weer voor zich keek zag hij een boom. De jongen probeerde de boom te ontwijken, maar dat lukte niet helemaal. Hij is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.


Gaanderen - Rijden onder invloed: rijbewijs ingevorderd
Het rijbewijs van een 47-jarige inwoner van Gaanderen is op 10 augustus ingevorderd. De man werd omstreeks 02.00 uur op de Langstraat staande gehouden voor een alcohol-controle. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (1,70 promille). De man kreeg naast een rijverbod ook een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Ulft - Snelkraak


In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 augustus is ingebroken in een bedrijf aan de Hogenkamp. De daders reden vermoedelijk met een voertuig tegen de pui van het pand, waardoor de ramen braken. Uit het pand werden vervolgens motormaaiers weggenomen.
De politie onderzoekt de zaak.


Hengelo (Gld) - Poging inbraak winkelpand


Tussen maandag 8 augustus 21.00 uur en dinsdag 9 augustus 08.30 uur hebben onbekenden geprobeerd om in te breken in een winkel aan de Raadhuisstraat. De daders hebben ruiten te vernield. Het lukte echter niet om binnen te komen.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Tel.nr. 0900 - 8844.


Snelheidscontroles 9 augustus 2005


Eibergen:

. Kiefteweg, max. 50 km/uur, 491 voertuigen gecontroleerd, 77 overtredingen, hoogst gemeten snelheid is niet bekend.
Ruurlo:

. Groenloseweg, max. 80 km/uur, 741 voertuigen gecontroleerd, 44 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 108 km/uur.
Eibergen:

. Kiefteweg, max. 80 km/uur, 235 voertuigen gecontroleerd, 29 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 114 km/uur.
Beltrum:

. Deventer Kunstweg, max. 80 km/uur, 165 voertuigen gecontroleerd, 48 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 124 km/uur.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --