Gemeente Westervoort

week 32 voor de editie van 10 AUGUSTUS 2005 Aanvragen & vergunningen

Bouwaanvraag:

* De Heege 45, uitbreiden woning.

Verleende bouwvergunning:

* St. Anfriedlaan 5, plaatsen dakkapel.
Voorgenomen vrijstelling:

* Vernieuwen garage/berging, op het perceel de Pals 30.

Het bouwplan is strijdig met het bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 WRO. Inzage van het bouwplan kan vanaf 11 augustus tot 8 september 2005 bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16 uur. Binnen de genoemde termijn van 4 weken kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders. Vergadering Welstand:
Vindt in principe om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor kunt u de agenda inzien bij de afdeling Publiekszaken.
Meer informatie over de aanvragen e.d. kunt u krijgen bij de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531.
Overige verleende vergunningen
Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* Vergunning verleend aan de heer Jurriansen voor het organiseren van een buurt- en barbecuefeest op zaterdag 27 augustus 2005 aan het Waemelslant ter hoogte van de huisnummers 159 tot en met 165.
* Vergunning verleend aan MDS Buitenreclame voor het plaatsen van reclameborden gedurende de periode van 19 december tot en met 28 december 2005.

Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) Toegankelijkheid "De Waay"

In verband met het beachvolleybaltoernooi is "De Waay" van vrijdag 19 augustus a.s. t/m zondag 21 augustus a.s. niet toegankelijk voor zwemmers.

Ter inzage ligging ontwerp selectielijst gemeentelijke archiefbescheiden.

De rijksoverheid bepaalt in overleg met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad voor Cultuur de bewaartermijnen van gemeentelijke archiefbescheiden.

De bewaartermijnen van archiefbescheiden worden na een aantal jaren herzien. De nieuwe ontwerp selectielijst ligt vanaf 10 augustus voor een periode van 6 weken ter inzage. Deze geldt voor alle archiefbescheiden die vanaf 1 januari 1996 door een gemeente zijn opgemaakt of ontvangen. Voor bescheiden vóór 1996 (de periode 1850 tot 1996) blijft de vernietigingslijst 1983 van kracht.

In deze lijst worden de werking van de lijst alsmede de categorieën van de te bewaren en te vernietigen bescheiden beschreven.

De ontwerplijst komt ook op de website van het Nationaal Archief www.nationaalarchief.nl alsmede op de website van de VNG www.VNG.nl

Schuldhulpverlening

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto; het zakgeld van de kinderen, de huur en alle mogelijke vaste lasten. Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze bijvoorbeeld automatisch worden afgeschreven, of omdat we steeds minder met contant geld betalen en steeds meer 'pinnen'. Of omdat we op afbetaling zaken kopen waar we op dat moment geen geld voor hebben. Tot we merken dat we meer uitgeven dan we binnenkrijgen. En dan hebben we een probleem.

En dan?
Op de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Westervoort kunnen de budgetconsulenten u helpen met uw schuldensituatie die u zelfstandig niet meer kan overzien en oplossen. Naast een schuldenregeling kunt u bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen. Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt hierbij een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen.

Uw aanmelding: Wanneer U een aanvraag wilt doen voor schuldhulpverlening en/of budgetadvies dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan telefonisch. U kunt zich hierbij richten tot de budgetconsulenten van de afdeling Sociale zaken van het gemeentehuis. Na uw aanmelding ontvangt u een inventarisatieformulier De budgetconsulenten zijn iedere werkdag van 09.00 tot 10.00 telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 026-3179361.

Alcoholverbod Westervoort

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een alcoholverbod in te stellen voor de openbare weg binnen de bebouwde kom van de gemeente Westervoort. Ook bij de Veerdam is het verboden alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes e.d. met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. De aanwijzing is gebaseerd op artikel 2.4.8, eerste lid van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Westervoort.

Het college heeft tot deze maatregel besloten om alcohol gerelateerde overlast tegen te gaan. De politie zal de komende tijd nadrukkelijker contoleren op de naleving van het alcoholverbod. Wanneer een overtreding wordt geconstateerd kan de politie een sanctie van 45,- opleggen.

Op 22 juni jl. ondertekende de gemeente samen met de provincie Gelderland een intentieverklaring waarin Westervoort zich aansluit bij project "Aanpakken". In dit project stelt de gemeente zich o.a. ten doel overlast door jongeren bijvoorbeeld door het gebruik van alcohol terug te dringen. De bovenstaande maatregel draagt daaraan bij.

Een biertje drinken op het terras van een café of op plaatsen waar een ontheffing voor is verleend blijft natuurlijk wel mogelijk.

Het aanwijzingsbesluit en de bijbehorende kaarten liggen van 11 augustus tot 8 september 2005 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis;

* alle werkdagen van 09.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 20.00 uur. Logo van Flash
augustus met de FLASH!-actie zul je merken dat het niet zo moeilijk is om de norm van 5 keer per week een half uur bewegen te halen! Op diverse punten is een FLASH!-beweegactiviteit. FLASH staat voor Fietsen, Lopen, Actiemomenten, Sporten en Huishoudelijke klussen.

Sporten

* Kijk in de gemeentegids welke sportverenigingen er zijn en welke sport u aanspreekt

* Mogelijkheden om te fitnessen tijdens het werk of bedrijfssport? Maak er gebruik van!

* Ga bij een (hard)loopgroepje

* Doe mee met de ochtendgymnastiek (radio, t.v.)
* Spreek wekelijks met vrienden af om te gaan sporten

Doe mee met het FLASH!-parcours op de braderie! Deelname kaarten zijn af te halen bij de Flash!-kraam voor het gemeentehuis