Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 10 augustus

Alkmaar 10-08-2005 - 16.00 uur

Wegpiraten moeten rijbewijs inleveren

Alkmaar, dinsdag 9 augustus 2005.

Tijdens verschillende verkeerscontroles in de regio werden een aantal weggebruikers betrapt op gedragingen die tot gevolg hadden dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Dinsdagmiddag zagen surveillerende in Alkmaar een 22-jarige motorrijder uit Amstelveen met zeer hoge snelheid wegrijden bij de verkeerslichten op de kruising van de Heilooer Tolweg met de Kennemerstraatweg. De motorrijder maakte een zogenaamde wheely. Na staandehouding werd, naar aanleiding van dit verkeersgevaarlijk gedrag, het rijbewijs van de motorrijder ingevorderd.

Door een forse snelheidsovertreding raakte een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard zijn rijbewijs kwijt. Hij reed over de Provincialeweg N242 waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Zijn snelheid werd geklokt op 135 km/u. Het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u betekent automatisch de invordering van het rijbewijs.

Hetzelfde overkwam woensdagmorgen een 30-jarige inwoner van Hoogkarspel. Hij reed met zijn auto over het Wijzend over een gedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 60 km/u. Zijn snelheid werd vastgesteld op 121 km/u.

Vermiste fietser verdronken

Bovenkarspel, dinsdag 9 augustus 2005.

Het levenloze lichaam van een 54-jarige man uit Bovenkarspel is dinsdagmiddag gevonden in een sloot bij de Hugo de Grootsingel. De man was maandagochtend door familieleden als vermist bij de politie opgegeven. Hij was zondagmiddag 7 augustus na een barbecue elders naar huis gefietst. Ter hoogte van een bruggetje aan de Hugo de Grootsingel is hij door onbekende oorzaak te water geraakt en verdronken. Vanmiddag omstreeks 14.30 uur troffen plantsoenwerkers hem in het water aan. Er zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen.

Gereedschap gestolen.

Andijk, dinsdag 9 augustus 2005.

Dinsdag heeft de eigenaar van een bedrijf aan de Vleetweg aangifte gedaan van de diefstal van een grote hoeveelheid gereedschap. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen vorige donderdagmiddag en zaterdagmiddag. De goederen lagen in een kas. Men is binnen gekomen via een niet afgesloten deur. De eigenaar mist een hoeveel elektrisch gereedschap waaronder slijptollen, kettingzaag en een schuurmachine. Daarnaast bleek een hoeveelheid klein gereedschap te zijn verdwenen.

Drie jongens aangehouden na plegen van mishandelding

Heerhugowaard, dinsdag 9 augustus 2005.

Dinsdagmiddag kort na 16.00 uur zijn drie jongens van 14, 15 en 16 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard aangehouden. Zij worden er van verdacht kort daarvoor een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep bij één van de uitgangen van het winkelcentrum Middenwaard. Omdat hij het warm had deed hij zijn trui uit waar één van de verdachten een opmerking over maakte. Toen het slachtoffer hierop reageerde werd hij door de jongen in zijn gezicht geslagen. Vervolgens kwamen de twee andere verdachten om het slachtoffer staan en begonnen hem te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen en de politie te bellen. Deze konden de drie verdachten in de directe omgeving van het winkelcentrum aanhouden. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten. De jongste van de verdachten is in de loop van de avond, na verhoor in vrijheid gesteld. De twee andere jongens zijn in verzekering gesteld.

Computer en cheques gestolen uit woning

Egmond aan de Hoef, dinsdag 9 augustus 2005.

Dinsdag tussen 11.30 en 18.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Banweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raampje. Vanuit de woning werden een laptop computer en een aantal travellercheques weggenomen. Ook bleek dat een spiegelreflexcamera was verdwenen.

Snelheidscontroles

Den Helder, dinsdag 9 augustus 2005.

Dinsdagavond werden snelheidscontroles gehouden op de Kanaalweg en de Doggersvaart. Op genoemde wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal passeerden 42 voertuigen het meetpunt. Zes van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Slootdorp, dinsdag 9 augustus 2005

Dinsdagmorgen werd op de Westerterpweg een snelheidscontrole gehouden op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Van vierhonderd voertuigen werd de snelheid gemeten. Ruim een kwart reed te snel. Er werden namelijk 107 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Middenmeer, dinsdag 9 augustus 2005.

In de ochtenduren werd op de Schagerweg een snelheidscontrole gehouden op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Van de 450 gecontroleerde voertuigen reden er 63 te snel. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Branden in park

Heerhugowaard, woensdag 10 augustus 2005.

Dinsdagavond werd een brand gemeld in het C. Fabritiuspark. Voorbijgangers zagen dat een bruggetje, welke een verbinding vormt tussen het park en de Oostertocht, in brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust. Het bruggetje raakte zwaar beschadigd. Woensdagmorgen bleek dat een speeltoestel van het speeltuintje in het park door brand was vernield. Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat in beide gevallen sprake is van brandstichting.

Verdachte man aangehouden

Alkmaar, woensdag 10 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 25-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de 2e Landdwarsstraat. Surveillerende agenten troffen de man aan in het Landstratenkwartier. Bij het zien van de politie werd de man zenuwachtige stapte op een fiets er reed via een steegje weg. Kort daarop werd hij weer gesignaleerd in een steeg. Hij had zijn fiets in een steeg neergezet en was verder gaan lopen. Ook nu raakte hij weer uit het zicht. Weer even later zagen de agenten dat de man zich probeerde te verstoppen achter een muurtje. Bij hem lagen spullen die gebruikt kunnen worden om op een ongeoorloofde wijze een woning binnen te komen. Toen de agenten hem aanspraken vertelde hij daar te wonen. Dit verhaal werd echter snel ontkracht omdat de bewoner van het huis, die uit naar buiten was gekomen, verklaarde de man niet te kennen. Vervolgens is hij aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Daders inbraak ontkomen

Hoorn, woensdag 10 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Grote Oost. Surveillerende agenten hoorden glasgerinkel en zagen een jongen op een bromfiets bij het pand staan. Een tweede verdachte kwam via een gat in een raam uit de woning en stapte achter op de bromfiets waarna het tweetal er van door ging in de richting van de Kleine Oost. Na een achtervolging raakten de agenten de verdachten kwijt in de omgeving van t Jeudje.

Kort na dit voorval werd een inbraak gemeld in een woning in de Appelsteeg. Ook daar werd een raam vernield om binnen te komen. Van deze inbraken is niet bekend of en zo ja wat er is weggenomen.

Tot slot werd in diezelfde nacht wederom door het vernielen van een raam ingebroken in een woning aan de Plevier. Hier werd een flatscreen monitor weggenomen. Door het ingooien van het raam werden vernielingen gepleegd aan het interieur van de woning en de naast het huis geparkeerde auto.

Ondanks het feit dat tijdens deze inbraken dezelfde werkwijze werd gehanteerd is op dit moment niet bekend of ze zijn gepleegd door dezelfde daders.

Hang m aan de spiegel!

Den Helder, woensdag 10 augustus 2005.

Met deze slogan wil de politie in Den Helder automobilisten oproepen om te laten zien dat er niets uit hun geparkeerde voertuig te halen valt. Om dat kracht bij te zetten kunnen ze een felle hanger aan de binnenspiegel bevestigen.

De actie is op 8 juli van start gegaan in samenwerking met de VVVs, de gemeente en verzekeringsmaatschappij Univé. Opvallend is dat in Den Helder het aantal autoinbraken in de maand juni al is teruggelopen van 78 in 2004 naar 28 in 2005. In de maand juli liep het aantal inbraken in vergelijking met vorig jaar ook met ruim 30% terug van 91 naar 59. Dit laatste getal is nog fors maar in het zomerseizoen is er altijd een piek in het aantal autoinbraken te zien.

Tips

De politie geeft de volgende tips om inbraken tegen te gaan:


· Neem altijd uw spullen mee uit de auto


· Laat het handschoenenkastje open


· Haal het frontje van de autoradio


· Hang de spiegelhanger op ten teken dat er geen waardevolle spullen in de auto zijn achtergebleven.

De spiegelhanger is in Den Helder gratis te verkrijgen bij het politiebureau, het stadhuis, campings, enkele supermarkten, benzinepompen, het VVV- en het Univékantoor.

Fietser gewond na val

Callantsoog, woensdag 10 augustus 2005.
Woensdagmorgen is een 29-jarige inwoner van Haarlem gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed op zijn fiets over de Duinweg toen zijn voet van de trapper schoot. Hierdoor kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar met onder andere een kaakfractuur.