Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Woerden / Amersfoort, 10 augustus 2005

Baby tijgers ontdekken telecomland

Twee tijgerwelpen in Dierenpark Amersfoort mogen morgen voor het eerst naar buiten. Het telecom service- en adviesbureau TeleTigers uit Woerden is al geruime tijd sponsor van tijgers in Dierenpark Amersfoort en was dolblij met de geboorte van twee Siberische tijgerwelpen op 27 juni jongstleden. Inmiddels is het tweetal groot en sterk genoeg om op donderdag 11 augustus om 11.00 uur samen met moeder Kira het buitenverblijf te verkennen

De twee welpen maken het goed. Zoals het een roofdier betaamt, zijn ze erg fel en nieuwsgierig. Ook groeien ze als kool. Gasten van DierenPark Amersfoort kunnen de ontdekkingsreis van de welpen volgen vanuit het paleis van Koning Darius en via de webcam in het buitenverblijf, op www.dierenparkamersfoort.nl.

TeleTigers Namenwedstrijd

Broer en zus hebben inmiddels toepasselijke namen gekregen. Uit de 1200 inzendingen die zijn binnengekomen via de TeleTigers Namenwedstrijd , is voor het mannetje de naam Laslo gekozen. Laslo betekent roemrijke heerser . Het vrouwtje heet Laila, wat staat voor schoonheid van de nacht . De hoofdprijswinnaars mogen Dierenpark Amersfoort op een hele bijzondere manier bekijken: vanuit de TeleTigers-heteluchtballon.

----------

Noot voor redactie;