Gemeente Leeuwarden

De oude en nieuwe voorzitter in gesprek met burgemeesters Bosma en Dales De oude en nieuwe voorzitter in gesprek met burgemeesters Bosma en Dales

Bestuurswisseling Ljouwerter Skûtsje

Bron: Gemeente Leeuwarden (11-08-2005)

Wie op woensdag 10 augustus Lemmer binnenreed werd verwelkomd met een groot aantal Leeuwarder vlaggen. Bij het SKS-Skûtsjesilen is het dan `Leeuwarder dag': het Friese stadje Lemmer mag zich één keer per jaar hoofdstad van Fryslân wanen.

De Leeuwarder dag stond vooral in het teken van het afscheid van Bert Boonstra, die na vijftien jaar de voorzittershamer van het Ljouwerter Skûtsje heeft overgedragen aan Harm Jan de Graaf. Boonstra werd lof toegezwaaid voor de vele activiteiten die hij in de afgelopen jaren heeft ondernomen. Hij ontving o.a. een zilveren Skûtsje.

Na de traditionele briefing en de gezamenlijke maaltijd gingen de veertien schepen van start. Helaas liep het Ljouwerter Skûtsje averij op met als resultaat een laatste plaats in de dagklassering. De burgemeesters Geert Dales (Leeuwarden) en Jo Bosma (Lemmer) toonden hun belangstelling op de Leeuwarder dag: op de foto zijn ze in gesprek met Bert Boonstra (oud-voorzitter) en Harm Jan de Graaf (de kersverse voorzitter van Stichting Ljouwerter Skûtsje).