Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort - meisje (17) aangehouden na vernieling
Publicatiedatum: 11-08-2005

Een zeventienjarig meisje uit Westervoort is woensdagmiddag door de politie in haar woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling. Het meisje zou even voor vier uur een ruit van haar ouderlijk huis hebben vernield na een ruzie thuis. Gewaarschuwde agenten troffen de Westervoortse niet meer aan bij haar woning. Ze werd even later op de Zevenaarseweg in Arnhem aangehouden nadat agenten haar over straat zagen rijden op een brommer. Het meisje is na verhoor weer vrijgelaten. In overleg met justitie hangt haar een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - reeks autokraken

Publicatiedatum: 11-08-2005

In Huissen heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een reeks autokraken voorgedaan. In de loop van de woensdag meldden zich tot dusver acht gedupeerden bij de politie voor aangifte. De auto's, waarin was ingebroken, stonden geparkeerd op onder meer het Blokland, de Schelf, Deel, Paalsteen, Griend, Landpaal en Grevenveld. Het was de daders in de meeste gevallen kennelijk te doen om autoradio's. In een enkel geval was het bij een poging gebleven waarbij wel schade was veroorzaakt. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren (0900-8844). Daarnaast adviseert de politie om geen waardevolle goederen achter te laten in geparkeerde auto's om zo de kans op auto-inbraak te verkleinen. Niets erin...niets eruit, zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - verkeerscontroles district Rivierenland
Publicatiedatum: 11-08-2005

Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn woensdag op verschillende plaatsen in het district Rivierenland verkeerscontroles gehouden. Een overzicht:

- Op de Beekseweg in Babberich werd tussen 07.45 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1730 passanten reden er 60 te hard. Zij kunnen binnenkort een boete thuis verwachten.
- Tussen 19.30 en 21.00 uur werd wederom op de Beekseweg gecontroleerd, nu met 2 snelheidsovertreders als resultaat.
- In Spijk werd een snelheidscontrole gehouden op de Spijksedijk. Hier bleken 27 van de 570 passanten het gaspedaal te diep ingetrapt te hebben. De controle werd gehouden tussen 08.00 en 13.20 uur.
- Bij een snelheidscontrole op de Batavenweg in Lobith werden 11 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde daar tussen 07.45 en 13.30 uur ruim 1500 passanten op snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u (maximaal 80 toegestaan).

- In Duiven werd tussen 15.15 en 17.20 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat. Met behulp van de Lasergun werden 13 hardrijders opgespoord en bekeurd. Door de radarauto werden nog eens 6 hardrijders geflitst. Voor het rijden door roodlicht werd één bestuurder op de bon geslingerd. Van de 125 gecontroleerde automobilisten bleek er één geen gordels te dragen. Daarnaast werden 6 bromfietsers bekeurd: 5 voor het rijden op een opgevoerde brommer en 1 voor het rijden zonder bromfietscertificaat.

- Op de Rijksweg, ook in Duiven, werd tussen 17.30 en 19.00 uur op snelheid gecontroleerd met behulp van de Lasergun en de radar. Door de Lasergun werden 9 snelheidsovertreders betrapt. De radar telde nog eens 5 hardrijders. Daarnaast werden nog 6 bekeuringen uitgedeeld: 4 voor het rijden op een opgevoerde brommer en 2 voor het onnodig geven van lichtsignalen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden