Politie Zuid-Holland-Zuid

11/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-08-2005 - Persberichten District II

VERKEERSONGEVAL LETSEL
ALBLASSERDAM Op woensdagmorgen 10 augustus 2005 omstreeks 08.40 uur vond op de kruising Edisonweg en Van Wenaeweg een aanrijding plaats tussen twee vrachtwagens. Een vrachtwagen, bestuurd door een 24-jarige man uit Sliedrecht, reed op de Van Wenaeweg in de richting van de Edisonweg. Het verkeerslicht voor deze bestuurder stond op rood. De bestuurder remde, maar vermoedelijk werkten zijn remmen niet goed. De vrachtwagen botste op de kruising tegen een vrachtwagen met oplegger die geladen was met een zeecontainer. Deze vrachtwagen, bestuurd door een 45-jarige man uit Ridderkerk reed op de Edisonweg in de richting van Papendrecht. Door de botsing kwam de 24-jarige man met zijn bovenlichaam tegen het stuur terecht. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie aan het personeel van de ambulancedienst om het slachtoffer te stabiliseren. De man werd per ambulance naar het Erasmus MC in Rotterdam vervoerd. Hier bleek dat de 24-jarige man enkele gebroken ribben had en spierpijn. Door de aanrijding raakte de vrachtwagen van de 24- jarige man aan de voorzijde beschadigd. De container en oplegger raakten aan de rechterzijde beschadigd. Personeel van de Regionale Verkeers Ondersteuning stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

AANRIJDING
PAPENDRECHT Op de veerweg is woensdagmiddag 10 augustus een aanrijding tussen twee autos geweest. Een 27-jarige man uit Papendrecht wilde vanaf de carpoolplaats aan de Veerweg, de Veerweg op rijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 47-jarige man in de auto die op de kruisende weg reed. De 27-jarige die geen voorrang verleende, bleek ook gedronken te hebben (430 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Bij beide voertuigen was sprake van alleen materiële schade.

ONDER INVLOED VAN MEDICIJNEN
MEERKERK De politie heeft net na middernacht op donderdag 11 augustus een 41-jarige man uit Heukelum aangehouden bij een benzinestation op de A27 ter hoogte van Meerkerk. De politie zag daar in het tankstation een man met vreemd gedrag. Hij had een vreemde uitdrukking in zijn ogen. Ook maakte hij vreemde opmerkingen. De politie liet de man blazen maar de man had niet teveel alcohol gedronken. Na doorvragen, bleek de man veel medicijnen op te hebben in verband met zijn gezondheid. De politie besloot de man aan te houden omdat de bestuurder onder invloed van de medicijnen had gereden. Hij werd onderzocht en later door de agenten thuisgebracht in Heukelum.

BALDADIG
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van 11 augustus te maken gehad met een groep vervelende jongeren die zich ophield in de Bloempotsteeg. Een van de jongeren trapte tegen een prullenbak. Hij werd daar op aangesproken door de agenten. Daarop begon de rest van de groep zich er mee te bemoeien. Toen een van de jongeren stond te wildplassen en ook daar op aangesproken werd door de politie, werd de groep opstandig en belette de staandehouding van de wildplasser. Dit uitte zich in het slaan tegen de petten van de agenten. Een 21-jarige man uit Gorinchem werd aangehouden op verdenking van belediging van een ambtenaar in functie en het beletten van een staandehouding. Hij werd ingesloten. Degene die tegen de prullenbak schopte, een 20-jarige man uit Gorinchem kreeg een bekeuring wegens baldadigheid. De wildplasser ging ervandoor maar zal de dans niet ontspringen. Ook hij krijgt een bekeuring.

VLAG GESTOLEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van donderdag 11 augustus een 21-jarige jongeman uit Boven-Hardinxveld aangehouden op de Banneweg in Gorinchem. De politie zag een groepje fietsers bij de verkeerslichten Banneweg/Dr. Schöyerstraat. De 21-jarige pakte ene witkleurige stok van zijn fiets en ging daarmee in de berm zitten. In de berm ging hij op de stok zitten. Het bleek een vlaggenstok met daaraan een vlag te zijn. De man verklaarde tegenover de agenten dat hij de vlag en stok weggenomen had bij de gevel van een winkel. Daarop werd hij aangehouden. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De man is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.