AutoRai

Print

Goede financiële resultaten voor Daihatsu Motor Company

(11-8-2005)
In tegenstelling tot de berichten over tegenvallende financiële resultaten in de automobielbranche, noteert Daihatsu Motor Company â een 51% dochter van Toyota â een opvallende stijging in resultaten. Over het fiscale jaar 2005 tot en met juni is een winst geboekt die ver boven de prognose uitgekomen is. Daihatsu Motor Company zag de winst stijgen met 20%. De omzet steeg met 13,5%.

De productie van Daihatsu automobielen nam tot en met juli 2005 toe met 6,2%. Op de thuismarkt stegen de verkopen met 8,5%. Bovendien zag Daihatsu de productie van modellen die zij voor Toyota vervaardigt, stijgen met maar liefst 41,1%. In totaal werden er dit jaar, tot en met juli, 529.068 automobielen door Daihatsu geproduceerd.

Ook de export liet zich niet onbetuigd: deze steeg tot en met juli 2005 met 22,8%. Deze positieve trend wordt ook in Nederland gevolgd, met een verkoopstijging van zoân 22% in dezelfde periode. De verkooptoename in Nederland is grotendeels te wijten aan het succes van de nieuwe Daihatsu Sirion 2, een auto die Daihatsu samen met Toyota heeft ontwikkeld. Hoewel dit model in Japan zowel door Daihatsu als door Toyota onder eigen merknaam wordt verkocht, is de export van dit succesvolle model volledig in handen van Daihatsu.