Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Donald Duck gebonden jaargangen: Ruim 50 jaar terug in het verleden

Zin om de oude Donald Ducks uit het jaar 1956 weer eens te lezen?

Voor degenen die in de vorige eeuw van deze weekbladen genoten, gaat opnieuw een wereld open. Een aangenamere jeugdherinnering is haast niet voor te stellen...

In oktober 1952 verscheen het eerste nummer van Donald Duck, een vrolijk weekblad. Miljoenen mensen maakten kennis met de stripavonturen van een eend in matrozenpak en diverse andere Duckstadbewoners.

Originele exemplaren van de weekbladen uit de jaren vijftig zijn uitermate zeldzaam. Daarom werd naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het weekblad Donald Duck in 2002, besloten om elk jaar een complete jaargang te herdrukken.

Inmiddels zijn de uitgaven 1952, 1953, 1954 en 1955 verkrijgbaar en dit keer is jaargang 1956 compleet aan de beurt!

Alle Donald Ducks van het jaar 1956 zijn herdrukt in twee luxe banden met harde kaft. Bladzijde voor bladzijde is gescand uit oude exemplaren die jarenlang op zolder bewaard werden! De herdruk ziet er lekker oud uit, maar ruikt heerlijk nieuw!

En wat is trouwens leeftijd in het geval van de tijdloze Walt Disney creaties? Zijn verhalen zijn nog net zo leuk als toen en nog steeds voor jong en oud!

Voor al diegenen die spijt hadden van het destijds wellicht onbezonnen besluit om 'die oude Ducks' maar aan een neefje of buurmeisje te geven is dit wellicht een pleister op de wonde.

Alle jaargangen zijn nu te bestellen via www.donaldduck.nl. Op de site kies je voor de winkel en vervolgens ga je naar aanbiedingen.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, speciale lezersaanbiedingen:

Daniëlle Binnendijk, Product Manager

Sanoma Uitgevers B.V., (023) 556 46 90

d.binnendijk@sanoma-uitgevers.nl