Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 augustus 2005


Oene - Fietser zwaar gewond bij ongeval


Op de kruising Eperweg / Boshoekerweg vond vanmorgen rond 07.25 uur een ernstig ongeval plaats. Een 23-jarige automobilist uit Raalte reed over de Eperweg. Uit tegenovergestelde richting fietste een 15-jarige jongen uit Epe. Op de kruising sloeg de fietser af en werd geschept door de automobilist. De jongen raakte hierbij zwaar gewond en werd met spoed overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.


Harderwijk - op de vlucht met één schoen


De politie is een onderzoek gestart naar de beroving en mishandeling van een 31-jarige Harderwijker. De man liep hierbij diverse verwondingen opliep. Het incident deed zich op zaterdag 6 augustus rond 17.45 uur voor op een grasveldje bij de snackbar op de Voorste Wei. Terwijl de Harderwijker op het grasveldje was, liep een onbekende man op hem af. Zonder enige aanleiding begon hij de Harderwijker te schoppen en te slaan. Vervolgens pakte hij een tas af en ging er vandoor. Hierbij verloor de onbekende man een sportschoen. Signalement van de onbekende man: 21-22 jaar oud, zuid-europees uiterlijk, ca. 1.75 m lang, donker kort haar. Hij droeg grijze/roze sportschoenen, waarvan hij er dus één verloren is. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen of mensen die weten wie deze man. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Harderwijk via telefoonnummer 0900 8844.


Hattem - Geld weg


Een 55-jarige Hattemse is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van diefstal. De vrouw werd rond 13.25 uur op de Achterstraat aangesproken door een onbekende man. De man vroeg in het Engels of ze een euro kon wisselen. Terwijl de vrouw naar kleingeld zocht in de portemonnee graaide de man in haar portemonnee. Vervolgens liep hij weg. Even later kwam de vrouw er achter dat er een paar honderd euro uit de portemonnee was verdwenen. Het gaat om een licht getinte man met achterover gekamd zwart haar. Hij droeg een beige. Mogelijk zijn er meer mensen die de man gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hattem via telefoonnummer 0900 8844. De politie heeft al eerder voor deze "grabbelaar" gewaarschuwd.


Ermelo - Vrouw gewond na val van paard


Een 39-jarige vrouw uit Gorinchem raakte woensdagavond gewond nadat ze van een paard gevallen was. De vrouw was rond 20.35 uur met haar 9-jarige dochter aan het paardrijden in de buurt van de Tonnenberg. Door onbekende oorzaak was zij van haar paard gevallen. Het dochtertje raakte in paniek. Toevallig waren er fietsers in de buurt die op gegil afkwamen. De fietsers waarschuwden de hulpdiensten en probeerden de paarden te vangen, maar de dieren gingen er vandoor. De Gorinchemse werd met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De paarden werden enige tijd later aangetroffen op de Drieerweg.


Epe - In auto's ingebroken


In de nacht van dinsdag op woensdag werden in de buurt van de Klaverkamp in zeker 10 auto's ingebroken. Van alle auto's werd een portier geforceerd. Weggenomen werden onder andere autoradio cd-spelers en navigatiesystemen. De politie is een onderzoek gestart.


Biddinghuizen - Bromfietser raakt gewond


Een 17-jarige bromfietser uit Zeewolde raakte woensdagmorgen gewond. De Zeewoldenaar reed rond 07.40 uur over het fietspad aan de Harderbosweg. Hij zag een zwaan op het fietspad staan en remde af. Hij dacht het dier wel weg zou vliegen en gaf gas. Maar de zwaan bleef staan waardoor een ongeluk ontstond. Door de val had de jongeman een pijnlijke heup en letsel aan zijn elleboog. Hij werd met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De zwaan heeft de aanrijding niet overleefd.


Harderwijk - 100 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdagmiddag bij een controle op de Nassaulaan 100 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 330 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km. Er is hier 30 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 augustus 2005


Onderwerp: man aangehouden na gooien molotovcocktail


De politie Nunspeet heeft gisterenavond een 33- jarige inwoner uit die plaats aangehouden, die ervan verdacht wordt eerder op de avond een molotovcocktail naar de woning van een 36-jarige plaatsgenoot te hebben gegooid. Een zakelijk geschil ligt mogelijk ten grondslag aan deze daad.


Het incident deed zich rond 18.35 uur voor bij een woning aan de Elburgerweg. De bewoners hoorden een klap en zagen een beginnende brand aan de voorkant van hun huis. Door het vuur werd de houten betimmering van de gevel aangetast en werd ook een ruit vernield.
Gelukkig kreeg het vuur geen vat op de woning en de brandweer hoefde dan ook niet uit te rukken.


Aan de hand van getuigenverklaringen werd later op de avond een verdachte aangehouden. Hij is ingeloten in een politiebureau en wordt vandaag verder verhoord. Een zakelijk geschil ligt mogelijk ten grondslag aan de brandstichting.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --