Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Vervolg persbericht

Recreatiebedrijven tevreden over bezetting en bezoekersaantallen Driebergen, 11 augustus 2005

Ondanks het matige zomerweer zijn de Nederlandse recreatiebedrijven tevreden over hun bezetting en het aantal bezoekers. Deze conclusie trekt RECRON, brancheorganisatie van recreatieondernemers, na een rondgang langs de betere campings, bungalowparken en dagattracties. De bedrijven zitten vol en bij de attracties zijn de bezoekersaantallen, wellicht juist dankzij het mindere weer, hoog. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving in de kranten de laatste weken, waar wordt ingegaan op een record aantal boekingen voor vliegvakanties.
Navraag onder de gasten leert, dat men zich ondanks het tegenvallende weer goed vermaakt. Dit mede dankzij de vele voorzieningen die de Nederlandse campings en bungalowparken te bieden hebben en het aanbod van veel en kwalitatief goed entertainment. "Vorig jaar waren wij in Frankrijk waar we veel beter weer hadden, maar de kinderen hebben zich dit jaar veel beter vermaakt, dus volgend jaar blijven we zeker weer in Nederland", tekende Tim Bolweg, directeur van RECRON, uit de mond van een gast op.

Wel blijken er significant minder Duitse gasten te zijn, maar die plaatsen blijken moeiteloos te zijn ingenomen door Nederlandse gasten. Met name de kustcampings zijn deze zomer gewoon 'vol'. Ook de bungalowparken rapporteren goede bezettingen, hoewel daar wel van enige prijserosie sprake is als gevolg van het aanbod van goedkope vliegvakanties naar mediterrane landen als Turkije. "Voor wat je hier in vier weken aan toeristenbelasting betaalt, kun je een week naar Turkije", aldus de eigenaar van een bungalowpark in Noord Holland, die overigens een 'volle bak' had.

"Met deze goede bezettingen wordt aangetoond dat de vele investeringen van de laatste jaren in de kwaliteit van het Nederlands toeristisch product door de individuele bedrijven, zich nu gaat uitbetalen", aldus een tevreden directeur van RECRON.