Dance Valley 2005: ruim 53.000 bezoekers

United dance company

Purmerend, 8 augustus 2005: Vriendschap, samenhorigheid, regen, verbroedering, natte schoenen, ponchos, goede muziek, fantastische lazershows, modder, warme en gezellige tenten, er waren teveel ingrediënten om op te noemen tijdens het eerste meerdaagse event van Dance Valley afgelopen weekend. Het ging om extremen. Mensen met lange gezichten, mensen met lachende gezichten. Het terrein, Spaarnwoude, gelegen vlakbij Amsterdam was op vrijdag binnen elke uren omgetoverd tot een waterlandschap. Dance Valley werd al gauw Plens Valley genoemd.

Binnen een mum van tijd stonden grote bekende televisie- en radiostations op het terrein om vooral de regen op Dance Valley te verslaan. Vragen als; Zal de organisatie dit fiasco overleven en wat nu met de toekomst van Dance Valley, voerden de boventoon zonder dat er verder gekeken werd naar hoe bezoekers het event beleefde. Gelukkig was er nog een enkele verslaggever die wel verder keek en zag dat Dance Valley daadwerkelijk was geworden wat het altijd al is geweest en heeft moeten zijn; Het Woodstock van de Dance.

Met het aantal verkochte campingkaarten van 13.000 en hetzelfde aantal bezoekers kan de organisatie niet anders dan tevreden zijn. Het zou mooi zijn geweest als we de camping dit jaar hadden uitverkocht, maar ik ben absoluut blij met dit resultaat; aldus Brian Bout. Wat voor mij de doorslag geeft, is dat de campinggangers met een zeer goed gevoel het weekend hebben doorgebracht. Samenhorigheid, vriendschap en plezier. De regen en de modder hebben daaraan geen afbreuk gedaan, maar misschien wel eerder het goede gevoel versterkt.

De organisatie heeft op zaterdag nog eens meer dan 40.000 bezoekers welkom geheten en daarmee voor ruim 53.000 partygangers de poorten van de Valley geopend. Brian Bout: We hadden toestemming voor 60.000 mensen, dan was het uitverkocht geweest. Toch hebben we ruim 3.000 bezoekers meer binnen gehad dan vorig jaar en kunnen daaruit opmaken dat de belangstelling voor Dance Valley zeker niet is afgenomen. Oprecht kan ik stellen dat we hier sterker uit zijn gekomen dan ooit tevoren. Wat ik echter jammer vind is dat de pers die op vrijdag negatief verslag heeft gedaan, op zaterdag geen verslag is komen doen toen het zonnetje scheen. Dan hadden ze niet alleen zelf kunnen ervaren dat het uiteindelijk een topfeest was en is geworden maar ook de daadwerkelijke situatie hadden kunnen toelichten aan de mensen die ze op vrijdag hadden geïnformeerd. Echter het feit dat de wijze waarop deze media de vrijdag al heeft neergezet, zegt wat over het uitgangspunt waarmee ze het event wilden verslaan. Schijnbaar zijn ze slechts op zoek naar sensatie.

De organisatie maakt zich verder geen zorgen over dit punt. De bezoekers die zijn geweest hebben het event als zeer positief ervaren en dat is het belangrijkst. Jammer vind de organisatie wel dat serieuze pers toch niet altijd als te serieus beschouwd kan worden.

Voor meer informatie over dit persbericht, Dance Valley Festival 2005 of UDC BV, kunt u kontakt opnemen met de heer Brian Bout, directeur, telefoonnummer 0299-477497. Adres: Volume 105-107, 1447 WH Purmerend, fax 0299 477804.