Politie Zaanstreek-waterland


16:10 10-AUG-05
ZAANDAM, KAPELHOF
Stenengooiers aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag drie jongens aangehouden omdat zij stenen gooiden tegen een flat aan de Kapelhof. Daarbij sneuvelde een raam en werd een bewoonster geraakt doordat een steen door de geopende balkondeur naar binnen kwam. Het drietal, Zaandammers van 13 en 14 jaar, ging ervandoor toen de vrouw hen aansprak op hun gedrag. De politie kon hen in de Max Havelaarstraat in de kraag vatten. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en werden na verhoor naar huis gestuurd. Het bureau HALT zal de zaak verder afhandelen.

18:10 10-AUG-05
MIDDENBEEMSTER, H M VAN RANDWIJKLAAN/ RIJPERWEG
Fietser gewond
Een 17-jarige fietser uit Purmerend is gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de H.M. van Randwijklaan met de Rijperweg. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan een auto waarop een botsing volgde. De Purmerender kwam via de voorruit van de auto op straat terecht en werd met heupletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

00:35 11-AUG-05
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Rijbewijs kwijt
De politie heeft het rijbewijs van een 21-jarige Purmerender ingevorderd omdat hij op de provincialeweg N247 veel te hard reed. Omdat de man opviel door zijn rijstijl besloten surveillerende agenten hem even in het oog te houden. Op de provincialeweg reed hij 130 km/uur terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/uur geldt. De man kreeg ook nog een bekeuring omdat hij een andere auto inhaalde waar dat niet is toegestaan.

01:45 11-AUG-05
ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT
Politie betrapt fietsendief
Politiemensen in burger hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 15-jarige Zaandammer betrapt die met een gestolen mountainbike over de Thijssestraat liep. De jongen viel op doordat hij tijdens de wandeling het achterwiel van de fiets van de grond tilde. De jongen en zijn 41-jarige moeder die er ook bij was, werden aangehouden. De jongen bekende de diefstal en wees de op de Dodonaeusstraat de plek aan waar hij de fiets had aangetroffen. Op dat moment kwam de eigenaar van de fiets aanlopen en konden de politiemensen het rijwiel direct teruggeven. Moeder en zoon werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De zaak tegen de jongen zal verder worden afgehandeld door bureau Halt.

09:40 11-AUG-05
ZAANDAM, BURG VAN DE STADTSTRAAT
Kortsluiting zet woning vol rook
Een 55-jarige Zaandammer is donderdagochtend overgebracht naar het Zaans Medisch Centrum omdat hij rook had ingeademd. Politie, brandweer en ambulance rukten uit omdat de woning van de man vol rook stond. Na onderzoek bleek kortsluiting de oorzaak van de rookontwikkeling te zijn. De overige drie gezinsleden die in de woning aanwezig waren, hoefden niet naar het ziekenhuis.

11:00 11-AUG-05
KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT
Afvaldumping
Onbekenden hebben in een doodlopend stukje weg bij de Wezelstraat afval gedumpt. Het gaat ondermeer een vrieskist, autobanden, een ladder en een oude brandblusser. De politie stelde de gemeente in kennis om de troep weg te halen.

12:58 11-AUG-05
ZAANDAM, BURCHT
Dief aangehouden op markt
De politie heeft een 29-jarige Zaandammer aangehouden nadat hij werd betrapt op diefstal van een horloge. Een getuige zag dat de man een horloge pakte van een marktkraampje en er zonder af te rekenen mee wegliep. De getuige waarschuwde de marktkoopman die de verdachte vervolgens achterna ging en aanhield. De Zaandammer gaf het horloge terug en werd overgebracht naar het politiebureau.


---- --