Programma Elektronische Provincies


Vernieuwde website provincie Groningen (9 augustus 2005)

De provincie Groningen heeft haar website vernieuwd. Daardoor is de site stukken beter toegankelijk geworden voor visueel gehandicapten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk letters te vergroten. Ook zijn de vormgeving en de navigatie aangepast om de informatie nog beter bereikbaar te maken.

Commissaris van de koningin Hans Alders ondertekende in juni van het vorige jaar een intentieverklaring van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid om zoveel mogelijk internetgebruikers, inclusief gehandicapten, in staat te stellen gebruik te maken van de website van de provincie Groningen. Daartoe heeft het project 'Drempels Weg' een aantal richtlijnen ontwikkeld. Met de nieuwe aanpassingen van de site, die in deze vorm in 2003 werd gelanceerd, hoopt de provincie Groningen voor een belangrijk deel aan deze richtlijnen tegemoet te komen.

Ook de vormgeving van de website, die overigens kortgeleden door internetonderzoekbureau Cemit en adviesbureau Berenschot werd beoordeeld als de beste provinciale site, heeft een aantal aanpassingen ondergaan. De vernieuwde website past zich automatisch aan aan het scherm van iedere bezoeker. Ook is de navigatie verbeterd, waardoor de informatie sneller toegankelijk wordt. In het geheel is de vormgeving door minder kleuren strakker en rustiger geworden.

Veel van deze aanpassingen zijn tot stand gekomen op basis van een gebruikersonderzoek, dat vorig jaar plaatsvond.

Zie: http://www.provinciegroningen.nl