Ingezonden persbericht


Voorhof (Delft) in teken van sport

DELFT - Vanaf vandaag tot en met komende donderdag trekken tiental jongeren in de Voorhof uit Groot-Britanië, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea en Nederland er opuit om te voetballen, vollyballen en te basketballen. Iedereen uit de Voorhof die mee wil doen, is tevens uitgenodigd voor een afsluitende BBQ.

"Er zijn genoeg jongeren in de Voorhof die niet op vakantie kunnen. Voor hen is het extra leuk dat er nu iets te doen is in hun buurt." zegt één van de organisators. Het betreft een initiatief van christelijke jongeren. Aan de actie doen naast 15 buitenlandse jongeren ook een even grote groep Delftse jongeren mee. De jongeren maken er geen geheim dat het een christelijk initiatief is, en dat blijkt wel aan de shirts die ze dragen waarop een verwijzing staat naar een Romeinen 8:37. De verwijzing is een knipoog naar de sportduels, het bijbelvers zegt namelijk: "Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars, door Hem, Die ons liefgehad heeft."

De buitenlandse jongeren komen van het chrsitelijke festival Teen Street dat dit jaar in het Duitse Münster werd gehouden. Sinds zaterdag zijn de jongeren voor een week in Delft en bivakeren die tijd in Het Kruithuis. De jongeren willen tijdens hun bezoek aan Delft vanuit hun christelijk levensvisie klaar staan voor anderen en laten zien wat christen zijn voor hen betekend.


---

Meer informatie

Voor meer informatie Hildebrand van Kuyeren: 06-45202364. U kunt ook met één van de Nederlandse of buitenlandse jongeren spreken.

Persuitnodiging

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Graag wel vooraf melden. We sporten vanaf ca. 13u bij de Hermangorterhof en op het grasveldje tegen over de Liddl. Donderdag is er aansluitend omstreeks 16:30u/17u een BBQ voor iedereen die heeft meegesport.

Foto's

De foto's staan online, zodat deze mail niet onnodig groot wordt. (Grote in pixels: 2032 x 1524)
* Met een bijdrage van Rondvaart Delft maakte de jongeren afgelopen zatedag kennis in Delft: http://www.yfcweb.nl/foto/tim2005%20005.jpg
* De jongeren zondag in de Zuiderkerk: http://www.yfcweb.nl/foto/tim2005%20078.jpg
* Eten in het Kruithuis: http://www.yfcweb.nl/foto/tim2005%20022.jpg