Gemeente Enschede

Zuid Kleurt de Stad deze zomer

woensdag 10-08-2005
In slotweekeend staat Verre Oosten centraal Komend weekend van vrijdag 12 tot en met zaterdag 13 augustus staat het slotweekend van het festival Zuid Kleurt de Stad in het teken van de culturen uit het Verre Oosten. In de Twentehallen kunnen bezoekers genieten van Indonesische muziek, dans, gerechten en kunst. Vrijdagavond 12 augustus, 20.00-22.00 uur: filmhuis Twee films: 'Azië,' bestaande uit reisimpressies en 'Wild Indonesia,' een documentaire van Max van Garling waarin het wildleven en de rijkdom van de Indonesische natuur centraal staan. Zaterdag 13 augustus van 14.30 tot 17.30 uur:
* Filmhuis: 'Java on motorbike' van Peter van Bremen. Deze documentaire werd in 2001 gemaakt en geeft verslag van een avontuurlijke reis per motor vanuit Jakarta over Java richting Bali.

* Een uit Enschede afkomstige Indonesische dansgroep voert een viertal klassiek Indonesische dansen op.

* Een muzikaal intermezzo in de vorm van enkele liedjes over Indonesië die door een drietal lokale zangers ten gehore wordt gebracht.

* Een show waarin kookrecepten worden gedemonstreerd.
* Martial arts, oftewel sporten die zijn gericht op zelfverdediging: demonstraties van Tae-Kwondo, Kempo en JiuJitsu.
* De quiz 'rood-wit-blauw past bij jou.' De kennis van bezoekers over 'vreemde culturen' wordt getest.

* Interculturele bruidsshow gepresenteerd door Kim Kötter. Een tiental bruidsparen showed de kleding waarin ze zijn getrouwd.
* Gedurende de gehele middag is er een Oosterse Markt waar kennis kan worden gemaakt van Indonesische producten, kunstenaars en eetstands.

* In de afsluiting wordt de opbrengst van het festival voor ChildCare Afrika bekend gemaakt en worden de ruim 300 vrijwilligers die hebben meegewerkt in het zonnetje gezet.
* Om 14.30 uur geeft circus de Tijdgeest de laatste voorstelling in het kader van Zuid Kleurt de Stad.

De organisatoren zijn tevreden over het verloop van het festival. Zowel het sportprogramma, het circus de Tijdgeest als het cultuuraanbod in de weekenden mocht op voldoende belangstelling van het publiek rekenen. De informatie is ook te vinden op www.zuidkleurtdestad.


---