Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 12-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Teveel op

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 18-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.25 uur zagen agenten op de Burgemeester Reigerstraat de automobilist met piepende banden de bocht uit komen uit de richting van het Wilhelminapark. Hierop gaven zij hem een stopteken. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 485 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 52-jarige man en zijn gezin slachtoffer geworden van een beroving.

Omstreeks 02.05 uur lag hij samen met zijn vrouw en kinderen te slapen in een plezierjacht aan het Pelmolenplantsoen. Van geluid op de boot werd hij wakker en zag toen een onbekende man in de boot. De verdachte dreigde met een voorwerp en de man moest zijn telefoon en geld afgeven. Na dit gedaan te hebben, vluchtte de verdachte weg in de richting van de Oude Gracht. Signalement verdachte: 1.60m-1.65m lang, licht getinte huidskleur, tenger postuur, lichte trui met capuchon, sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De politie is op zoek naar mensen die rond het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld, via: 0900-8844.

Geen vergunning

UTRECHT Op donderdagavond zijn twee vrouwen ( 21 jaar uit s-Gravenhage en Amsterdam) en een 20-jarige man uit Naarden aangehouden.

Omstreeks 16.30 uur zagen surveillerende agenten op het Vredenburg een groepje personen staan die bezig waren met het werven van personeel voor een bedrijf. Zij bleken hier geen vergunning voor te hebben. De agenten gaven hen een waarschuwing. Omstreeks 18.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat de personen nog steeds bezig waren met personeelswerving. Hierop zijn de agenten weer ter plaatse gegaan en constateerden dat men weer personeel aan het werven waren. Zij hielden twee vrouwen van 21 jaar uit s-Gravenhage en Amsterdam en een 20-jarige man uit Naarden aan, voor het niet hebben van een vergunning op grond van de plaatselijke verordening. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

DE MEERN Op donderdagmiddag is een 18-jarige man uit Nieuwegein slachtoffer geworden van mishandeling.

Omstreeks 16.45 uur reed hij op zijn bromfiets over de Luwte toen er een aantal jongens midden op de weg stonden. Toen hij probeerde tussen de jongens door te rijden, werd hij door één van hen vastgepakt. Vervolgens kreeg hij een klap op zijn hoofd en in het gezicht. Het slachtoffer wist zich los te rukken en weg te rijden. Vervolgens kwam een jongen op een fiets hard in zijn richting gereden. De 18-jarige man kon een aanrijding niet voorkomen. Door de aanrijding kwam hij ten val. Vervolgens kwam de groep jongens weer op hem afgelopen. Toen hij om hulp riep, kwamen bewoners naar buiten, waarop de groep vluchtte. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Marco Polo, via: 0900-8844.