Rechtbank Leeuwarden


Beroep tegen bouw aquaduct Woudsend afgewezen

De gemeente Wymbritseradiel heeft planologische medewerking verleend aan het provinciale plan voor een rondweg om Woudsend, inclusief de bouw van een aquaduct in de Ee. In de uitspraak van 22 juli 2005 LJ Nummer AT 9850 heeft de bestuursrechter het beroep tegen de aanleg van de rondweg afgewezen. In de uitspraak van 10 augustus 2005 wordt ook het beroep tegen verleende bouwvergunning voor de bouw van het aquaduct afgewezen.

In de procedure tegen de bouwvergunning, stelt de omwonende overlast te vrezen van het aquaduct en dat door de bouwwerkzaamheden naar verwachting schade zal optreden aan zijn pand. Bij het verlenen de vrijstelling had volgens de omwonende meer zekerheid moeten worden geboden dat de schade zal worden vergoed.

De bestuursrechter is van oordeel dat de gemeente in redelijkheid de vrijstelling en bouwvergunning heeft kunnen verlenen. De te verwachten is overlast niet zo groot dat geen vrijstelling zou kunnen worden verleend en de kans op schade is zo klein dat dit aspect bij deze belangenafweging geen rol heeft hoeven spelen.

LJ Nummer

AU0845

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 12 augustus 2005 Naar boven