Gerechtelijke organisatie

Wedstrijd Ajax - Ado verplaatst naar 7 januari 2006

Amsterdam, 12 augustus 2005 - De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat de wedstrijd Ajax - Ado moet worden verplaatst naar 7 januari 2006. De wedstrijd stond aanvakleijk gepland op 14 augustus 2005 op neutraal terrein zonder publiek. De gemeente Amsterdam heeeft niet genoeg politiecapaciteit om de wedstrijd op 14 augustus in de Arena te laten plaats vinden met publiek. De rechter overwoog als volgt:

Hoezeer ook mag worden toegejuicht dat de KNVB, ook op verzoek van de clubs, tracht scheefgroei in de competitie te vermijden, de bij het spelen van de betrokken wedstrijd op 7 januari 2005 te verwachten scheefgroei weegt niet zó zwaar dat deze opweegt tegen de schade die ontstaat als de wedstrijd Ajax- Ado Den Haag op 14 augustus 2005 op neutraal terrein zonder publiek wordt gespeeld. Bij afweging van de wederzijdse belangen brengt de redelijkheid en de billijkheid - die ook de verhouding tussen de KNVB en de clubs beheerst - daarom mede dat de KNVB haar beslissing heroverweegt en de wedstrijd alsnog wordt vastgesteld op 7 jan 2006.

Weliswaar heeft de gemeente Amsterdam nog twee voorbehouden voor die wedstrijd gemaakt, maar die zijn niet zodanig dat het er thans al naar uitziet dat de wedstrijd op 7 jan 2006 niet kan plaatsvinden. Mocht onverhoopt blijken dat de gemeente alsnog redenen ziet om die wedstrijd te verbieden omdat er bijv. geen treincombi beschikbaar is, dan zal alsnog de weg van artikel 16 lid 7 van het reglement bewandeld moeten worden en een andere datum zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor het einde van de competitie gezocht moeten worden.

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 12 augustus 2005 Naar boven