Gemeente Dordrecht


---

Slechts kleine groep gebruikt het!

Driekwart kent het Ondernemersloket

Leo den Otter

Bijna driekwart van de Dordtse ondernemers kennen het Ondernemersloket, maar nog geen vijfde maakt er ook daadwerkelijk gebruik van. Dat zijn de conclusies in het onderzoek naar de bekendheid en wensen van het Ondernemersloket Dordrecht. Wethouder F.J. van den Oever (Economische Zaken): "We scoren wel goed m.b.t. de bekendheid, maar het gebruik zou intensiever kunnen. Wij bundelen in het belang van de ondernemers allerlei deskundigheid in onze organisatie, maar de ondernemers shoppen nog door het hele Stadskantoor. Dat is jammer, want het kost juist die ondernemer onnodig veel extra tijd."
Ondernemers tevreden
De ondernemers die cocntact hebben gehad met het Ondernemersloket zijn tevreden over het contact. Maar de 17% is nog veel te beperkt en kan volgens de gemeente veel hoger. Overigens heeft 40% van ondernemers buiten het Ondernemersloket contacten gehad met de gemeente en gelukkig waren die contacten ook goed. Opvallend was dat vooral de grotere bedrijven (>100 werknemers) het Ondernemersloket nauwelijks kenden.

Kennis
Dat het Ondernemersloket nog onvoldoende benut wordt, komt waarschijnlijk doordat ondernemers niet precies weten wat het Ondernemersloket allemaal kan oppakken en uitzoeken of navragen. Het Ondernemersloket kan namelijk helpen bij / informeren over onder meer:
Bestemmingsplannen, Milieubeheer, Vestigingsvergunning, wnkelondersteunende horeca, zakelijke parkeervergunning, zomerkermis, afsluiten Openbare Weg, etc..

Meerwaarde
Het Ondernemersloket heeft een duidelijke meerwaarde. Ondernemers kennen de regels en voorwaarden vaak niet of onvoldoende. Door gebruik te maken van het Ondernemersloket wordt de klant meteen ook geholpen bij andere belangrijke zaken, of geadviseerd rekening te houden met andere bepalingen, etc.. Iemand die een straatfeest organiseert en vergunning vraagt, weet niet dat ook afspraken gemaakt moeten worden met bijv. Stadsvervoer of hulpverlenings-instanties. Het Ondernemersloket pakt dat meteen voor de ondernemer op.

Elektronisch: altijd en sneller!
Naast het gewone Ondernemersloket heeft de gemeente Dordrecht een zeer uitgebreide website voor de ondernemer: het Elektronisch Ondernemersloket.
De (aspirant) ondernemer kan een schat aan informatie vinden op de website. Alle kantoren-locaties en bedrijventerreinen zijn genoemd en beschreven; contactpersonen zijn vermeld; het Mentorenproject, Horeca en Detailhandel, etc. Bovendien kunnen allerlei zaken via het internet met de gemeente worden geregeld. Dat betekent in feite dat het loket 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend is.

Wethouder Van den Oever: "Ik hoop dat met extra aandacht en publiciteit het gebruik van het Ondernemersloket en met name het digitale loket te vergroten. Daar wordt namelijk iedereen wijzer van."

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie